Öğretmen 'Şırnak'a tayinim çıktı' dedi, bakanlık kırmadı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 11 Ocak 2007 09:28, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Basına "Cizre'ye tayinim çıktı" diye verdiği beyanat doğru çıkmayan Karakeçili Çok Programlı Lisesi elektrik öğretmeni Hamdi Salar hakkında Kırıkkale Valiliği soruşturma başlattı. Milli Eğitim Bakanlığı'nı da suçlayan Salar ile ilgili soruşturma, "Öğretmeni şaka diye Şırnak'a tayin ettiler" haberlerini doğru çıkartacak şekilde Şırnak'a gönderilmesine yol açabilecek. Öğretmen Salar'ın tayini 7 elektrik öğretmeni ihtiyacı olan Cizre'deki açığı kapatmaya yetmeyecek.
Kırıkkale Karakeçili Çok Programlı Lisesi elektrik öğretmeni Hamdi Salar, "Haberler çarpıtılmış, beyanatım aynen böyle değildi" diyerek kendini savundu.

ATAMASI YAPILMAMIŞTI

Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdürü Remzi Kaya ise, öğretmenin iddia ettiği tayin işleminin gerçekleşmediğini söyleyerek, tayin için IP değil, TC kimlik numarası gerektiğini, bilgisayar başvuru çıktısı, özür gerekçesini anlatan belgelerle okul, ilçe, il ve bakanlık onaylarının şart olduğunu bildirdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Zengin de, Vali Mustafa Demirer'in emriyle 2 müfettişin Salar hakkında soruşturma yürüttüğünü bildirdi. Valilik soruşturması sonucunda, il müfettişlerin ve milli eğitim müdürlüğünün teklifiyle uygun görülmesi halinde Salar'ın tayini kendi talebi dışında soruşturmayla yapılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber