HDP'li Kışanak'ın gözaltına alınması protesto edildi

Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Anlı'nın gözaltına alınması İstanbul'da protesto edildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Ekim 2016 16:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
HDP'li Kışanak'ın gözaltına alınması protesto edildi

HDP, DBP ve HDK üyeleri, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak ve DBP'li Meclis Üyesi Fırat Anlı'nın gözaltına alınmasını protesto etti.

Şişli Cami önünde toplanan grup, dövizler taşıyarak sloganlar attı.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, burada yaptığı açıklamada, iktidarın elindeki tek yönetim aygıtının darbe araçları olduğunu ileri sürdü.

Olağanüstü Hal (OHAL) uygulamaları ve Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) karşısında cevaplarının net olduğunu ifade eden Yüksekağ, şöyle konuştu:

"Gültan Kışanak ve Fırat Anlı büyükşehir eş başkanı olarak seçildiler. Onlar baskıya rağmen Diyarbakır halkına hizmetten tek adım dahi geri atmadılar. Onların AKP belediyelerinden eksiği olmadığı gibi fazlası vardır. Bugün Türkiyeyi yöneten bu eksik siyaset halkın mücadelesinde olan ve sadece halkla birlikte seçilmişlerimizi hedef almış durumdalar. Asla bu başları yere eğemezler, asla zulüm karşısında bu siyasi iradeyi temsil edenleri teslim alamazlar.''

Yüksekdağ, dün akşam yeni bir KHK çıkarıldığını, binlerce öğretmen, sağlık çalışanı ve akademisyenin görevden alındığını, basın kuruluşlarının kapatıldığını dile getirerek, Türkiye'de kamusal alan bırakılmadığını iddia etti.

Bu arada, Figen Yüksekdağ'ın açıklamasının ardından dağılmaya başlayan gruptan bazı kişiler çeşitli sloganlar attı.

Tüm uyarılara rağmen slogan atmaya devam eden gruptakilere polis, müdahale etti. Müdahalenin ardından gruptakiler ara sokaklara doğru dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber