162 infaz koruma memuru kadrosuna 6 bin 313 başvuru

Haber Giriş : 27 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan sınırlı sayıdaki boş kadroların doldurulması için yapılan sınava binlerce kişi başvurdu.

Adalet Bakanlığı tarafından Rize, Adana ve Bayburt'taki cezaevlerinde görevlendirilmek üzere toplam 162 infaz koruma memuru alınacağının duyurulmasının ardından adliye sarayları iş başvurusunda bulunanların akınına uğradı. Binlerce kişinin seçilecek 162 kişiden biri olmak için yarıştığı mülakatlar sırasında üç ilde toplam 6 bin 313 kişi adliye binaları önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

Rize'deki cezaevlerinde görevlendirilecek 105 infaz koruma memurunu belirlemek için yapılan mülakatlar dün başladı. Rize'deki cezaevlerinde görevlendirilecek 105 kişilik kadroya girebilmek için Türkiye'nin dört bir yanından 2 bin 766 kişi başvurdu. Adliye yetkililer dün 400 kişinin mülakata alındığını, tüm adayların mülakatının bir haftayı bulacağını bildirdiler.

Adana'daki cezaevlerinde görevlendirilecek 37 infaz koruma memurluğu için ise 3 bin 92 kişi başvurdu. Dün Adana Adliyesi'ne gelen adaylar arasında zaman zaman izdihamlar yaşandı. Yetkililer, Kürkçüler Cezaevi'nde görevlendirilmek üzere 9 bayan ve 28 erkek infaz koruma memuru alınacağını, mülakata 1003 bayan ve 2 bin 89 erkek adayın başvurduğunu belirttiler. Başvuruların beklenenin üzerinde gerçekleştiğini kaydeden yetkililer, mülakatların 3 Mayıs'a kadar süreceğini söyledi.

Sınava katılabilmek için 1999 yılında yapılan DMS'den ya da 2002'de yapılan KPSS'den 70 ve üzerinde puan almış olmak gerekiyor. Adaylarda, bayanların 1.65, erkeklerin 1.70 metre ve üzerinde boya ve buna uygun ağırlığa sahip bulunmaları şartı aranıyor. Adalet Komisyonu Başkanı Hakim Eyüp Karataş başkanlığındaki sınav komitesinde, Başsavcı Yardımcısı Vedat Menteş ve İl Seçim Kurulu Başkanı Gültay Şendur yer alıyor.

Öte yandan Adalet Bakanlığı'nın Bayburt'ta bulunan 20 kişilik infaz koruma memurluğu için ise 455 başvuru yapıldığı bildirildi. 9'u bayan toplam 20 kadro için de birçok ilden başvuru olduğu belirtildi. Dün sabah saatlerinden itibaren yüzlerce kişi mülakat şeklinde yapılacak sınava katılabilmek için Adliye Sarayı'nın bahçesini doldurdu. sonuçların önümüzdeki hafta açıklanması bekleniyor.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber