Sosyal Güvenlik'te 2'inci erteleme sinyali

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 13 Ocak 2007 11:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin kısmen iptal etmesi nedeniyle, yeniden düzenlenmek amacıyla 6 ay ertelenen sosyal güvenlik reformunun geleceğine ilişkin yeni bir erteleme sinyali verdi.

İNTES, Yol-iş, TİKA, KKTC ve TC Çalışma Bakanlıkları ile Lefke Üniversitesi işbirliği ile inşaat sektörüne ara elaman yetiştirilmesine yönelik protokolün imza töreninde konuşan Başesgioğlu, Mahkeme'nin gerekçeli kararı incelediklerini, yeni yasal düzenleme için sosyal taraflarla uzlaşı arayacaklarını kaydetti.

Başsegioğlu, ?Hukuken hangi adımları atacağımızı gördükten sonra çalışmamıza devam edeceğiz. Reform kararlığından vazgeçmiş değiliz. Yetişirse bizde bir an önce çıkarmak istiyoruz. Ama uzlaşmayı sağlayamazsak, reformun ilk ortaya çıkışındaki felsefeden büyük bir sapma olursa 6 aylık erteleme süresini bir kez daha değerlendiririz? dedi. Bakan Başesgioğlu, 2007'de yapılacak seçimlerin hatırlatılması üzerine de ?Reforma başlarken sıradışı bir işe başladık, o yüzden seçimle fazla ilgilenmiyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber