3 Kasım 2016'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Kasım 2016 00:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
3 Kasım 2016'dan önemli gündem başlıkları

1- Başbakan Binali Yıldırım, Çin Halk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Wang Yang'ı Çankaya Köşkü'nde kabul edecek.

(Ankara/16.30)

2- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'na konuk olacak.

(Ankara/09.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Makedonya Devlet Bakanı Beycan İlyas ve Almanya Federal Cumhuriyeti Devlet Bakanı Maria Böhmer'i ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/16.00/18.00)

2- Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Vilayetler Evi'ndeki Kültür ve Turizm İl Müdürleri Toplantısına, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak "Yaşayan İnsan Hazineleri Ödül Töreni"ne katılacak.

(Ankara/09.30/13.00)

3- Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, TED Sivas Koleji açılış törenine iştirak edecek.

(Sivas/13.00)

4- Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Endokrin Bozucu Kimyasallar ve Arıtma Teknolojilerinin Araştırılması Projesi tanıtım toplantısına katılacak.

(Ankara/10.00)

5- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Uluslararası Diyarbakır Sempozyumu kapsamında Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde yapılacak "Tarih, Kültür ve Medeniyet Çerçevesinde Diyarbakır" konferansında konuşacak.

(Diyarbakır/11.00)

6- TBMM'den

- Genel Kurulda, Bilirkişilik Kanunu Tasarısı üzerinde görüşmeler devam edecek.

(14.00)

- Plan ve Bütçe Komisyonunda, TBMM, Cumhurbaşkanlığı, Sayıştay ile Başbakanlık ve bağlı kurumların bütçeleri ele alınacak.

(10.00)

- FETÖ'nün Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'u dinleyecek, Komisyona Başbakanlıkça hazırlanan brifing verilecek.

(11.00)

- KİT Komisyonunda, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğünün 2012, 2013 ve 2014 hesapları görüşülecek.

(15.00)

EKONOMİ

1- Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye-Afrika Ekonomi İş forumu Tematik Oturumu ile basın toplantısı, imza töreni ve ortak deklarasyonunun duyurulmasına katılacak, Amerikan Şirketler Derneğinin 12. kuruluş yıl dönümü galasına iştirak edecek.

(İstanbul/09.30/12.30/19.30)

2- Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, İnönü Üniversitesi akademik yıl açılışına ve Medeniyet ve Sanat Merkezi açılışına katılacak.

(Malatya/10.00/14.00)

3- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Hindistan'da, Birleşmiş Milletler Afet Riskini Azaltma Asya Bakanlar Konferansı açılışına iştirak edecek ve konferansın bakanlar oturumunda konuşacak.

(Yeni Delhi)

4- Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Üniversitesinde "Davos Dünya İletişim Forumu İstanbul"a katılacak.

(İstanbul/09.00)

5- TÜİK, ekim ayı enflasyon rakamlarını açıklayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsviçre'de mevkidaşı Didier Burkhalter ile bir araya gelecek ve İsviçre Türk Toplumu temsilcileriyle görüşecek.

(Bern)

2- Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Yunanistan'da, AB'den sorumlu Dışişleri Bakan Vekili Nikos Ksidakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Kotzias ile görüşecek.

- Çelik ve Ksidakis görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyecek.

(Atina)

3- Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) üye ülke başbakanları 15. toplantısı, Kırgızistan'da gerçekleştirilecek.

(Bişkek)

4- Terör örgütü DEAŞ'in elinde tuttuğu Musul'u kurtarma operasyonuna ilişkin gelişmeler takip ediliyor.

(Bağdat)

5- Muhaliflerin Halep kent merkezinin doğusundaki rejim kuşatmasını kırma operasyonu ve Fırat Kalkanı Harekatı'nda Özgür Suriye Ordusu'nun Mare-Cerablus hattını terör örgütlerinden kurtarmasına ilişkin gelişmeler izleniyor.

(Halep-İdlib-Lazkiye-Hama-Humus-Haseke)

6- Yemen'deki iç savaşla ilgili gelişmeler takip ediliyor.

(Sana/Riyad)

GÜNCEL

1- Fetullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişiminin ardından gelişmeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Anadolu Ajansının global iletişim olduğu 4. Uluslararası Boğaziçi Film Festivali basın toplantısı The Marmara'da gerçekleştirilecek.

(İstanbul/11.00)

SPOR

1- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İsviçre'de Olimpiyat Müzesi'ni gezecek ve Uluslararası Olimpiyat Komitesi Başkanı Thomas Bach ile bir araya gelecek.

(Lozan)

2- UEFA Avrupa Ligi'nde gruplarda 4. hafta maçları yapılacak.

- A Grubu'nda Fenerbahçe evinde İngiltere'nin Manchester United, H Grubu'nda Atiker Konyaspor deplasmanda Portekiz'in Braga, L Grubu'nda Osmanlıspor da rakip sahada İspanya'nın Villarreal takımıyla karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/21.00/Braga/Villarreal/23.05)

3- Basketbol THY Avrupa Ligi 5. hafta maçında Galatasaray Odeabank, deplasmanda İspanya'nın Real Madrid takımıyla karşılaşacak.

(Madrid/23.00)

4- Golfte "Turkish Airlines Open 2016" turnuvası, Regnum Carya Golf Resort Otel sahasında başlayacak.

(Antalya/10.00)

5- Basketbol FIBA Kadınlar Avrupa Kupası 2. haftasında C Grubu'nda iki Türk takımı Canik Belediyespor ile Galatasaray karşılaşacak. D Grubu'nda ise Yakın Doğu Üniversitesi, Slovakya temsilcisi Good Angels'ı konuk edecek.

(Samsun/İstanbul/18.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber