'Özel'in ifadeleri bir askere yakışmaz'

Eski Genelkurmay Başkanı Koşaner, halefi emekli Orgeneral Özel'in açıklamalarına yanıt verdi. Yazılı açıklama yapan Koşaner, 'İfadelerini üzüntüyle karşıladım. İfadeleri hiçbir askere yakışmaz' dedi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 03 Kasım 2016 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Özel'in ifadeleri bir askere yakışmaz'

Musa Kesler

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Işık Koşaner, kendisinden sonraki Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel'in, kendisinin 2011'deki istifasını ima eden açıklamalarına yanıt verdi.

'Uygun değil'

Koşaner yazılı açıklamasında "Emekli Orgeneral Özel'in hiçbir askere yakıştırılmayacak suçlayıcı ifadelerini yakışıksız buldum" dedi.

Koşaner yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "2 Kasım tarihli bir gazetede, 28. Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral Sn. Necdet Özel'in bir köşe yazarı ile yaptığı telefon görüşmesinde, FETÖ araştırma komisyonuna gitmekten kaçtığı şeklindeki suçlamalara yanıt olarak 'Kaçmak ne demek? Niye kaçayım? Kaçacak olsam 2011'de kaçardım. Elimi taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım, görevi üstlendim ve elimi taşın altına koydum' ifadeleri yer almıştır. TSK'nın iki emekli komutanı arasında, Silahlı Kuvvetlerimize zarar vereceğini bildiğim bir polemiğe girmeyi kesinlikle uygun bulmuyorum."

'Yakışıksız buldum'

"Ancak, birlikte yaşadığımız sıkıntılı döneme rağmen, Emekli Orgeneral Sn. Özel'in hiçbir askere yakıştırılmayacak suçlayıcı ifadelerini yakışıksız buldum ve üzüntüyle karşıladım. İşgal ettiğim Genelkurmay Başkanlığı makamında görev ve sorumluluklarımı hukuken yerine getirme imkanımın kalmaması nedeniyle görevden ayrılmaya karar verdim. Ayrılan ve ayrılamayan diğer komutan arkadaşlarıma hiçbir telkinde bulunmadım. Suçsuz oldukları halde sahte delillerle, hukuksuz olarak cezaevlerinde tutuklu olan, gelecekleri karartılan ve tasfiye edilmeye çalışıldıkları aşikar olan TSK'nın değerli mensuplarının bu durumlarını algılama tarzımız Emekli Orgeneral Sn. Özel ile farklı olmuştur. Özel, şartlar değişmediği halde, Genelkurmay Başkanı olarak görevde kalmayı tercih etmiştir. Karar tamamen kendisine aittir. Saygılarımla, kamuoyunun bilgisine sunarım."

'Kaçacak olsam 2011'de kaçardım'

TBMM, FETÖ ve 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nu eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Necdet Özel'i de çağırmış, ancak Özel komisyona mektup yazarak, "Tüm sorularınızın tarafıma lütfedilip yazılı olarak bildirilmesi halinde yanıtları komisyonunuza takdim edeceğimi bilgilerinize sunarım" demişti.

Komisyon üyeleri ise Özel'in bu talebine tepki göstermişti. Üyeler Özel'i 'komisyondan kaçmak'la suçladı. Özel, bu durumu kendisine soran Hürriyet yazarı Fikret Bila'ya yaptığı açıklamada "Kaçmak ne demek. Niye kaçayım? Kaçacak olsam 2011'de kaçardım. Ben elini taşın altına koymuş biriyim. O dönem gidenler gibi yapmadım, görevi üstlendim ve elimi taşın altına koydum" demiş, Koşaner'i "kaçmakla" suçlamıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber