Türkiye'nin ilk kadın öğretmeni : Kimse ziyaretime gelmedi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 14 Ocak 2007 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı onursal danışmanı ve Türkiye'nin ilk kadın öğretmeni Refet Angın, kalp yetersizliği nedeniyle 17 Aralık'tan bu yana Bahçelievler'de Özel Hizmet Hastanesi'nde tedavi görüyor. 92 yaşındaki Refet Angın'ın sağlık durumuna ilişkin bilgi veren Dr. Bediha Sander, hastanın nefes almakta zorlandığını, kalp yetersizliği ve kalpte bir ritim bozukluğunun olduğunu belirterek, "Tedavisi için gereken her şeyi yapıyoruz. Kendisini bir süre daha kontrol altında tutacağız" dedi.

CENAZEMİ KİM KALDIRACAK?

Angın, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ata Özer'in kendisini bir defa ziyaret ettiğini belirterek "Yaklaşık bir aydır buradayım. Bakanlıktan kimse, ziyaretime gelip 'Bir şeye ihtiyacın var mı' diye sormadı. Ben hastalıktan çok ilgisizliğe üzülüyorum. Bugün bana birşey olsa cenazemi kim kaldıracak" diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

17. Milli Eğitim Şurası'na katılan Refet Angın, "Bitsin artık bu ayrım" diyerek, katsayının kaldırılması için oy veren 66 kişinin arasında yer almıştı. "Atatürk'ün öğretmeni" olarak anılan Angın, verdiği oyu Yeni Şafak'a değerlendirirken, "Bu katsayı hikayesi artık bitsin. O öğrencilerin de diğerleri gibi okuma hakkı var" diye konuşmuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber