?Vergi iadesinde çalışanı mağdur etmeyin'

Kaynak : Tercüman
Haber Giriş : 14 Ocak 2007 11:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İSTANBUL Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan, asgari geçim indirimi uygulamasına kadar geçen bir yıllık sürecin heba edilmemesi gerektiğini vurgularken, ?2007 yılıyla ilgili, vergi iadesi uygulamasına devam edilmeli.

Çalışanlar mağdur edilmemeli? dedi. Arıkan, önümüzdeki yıl ise ?hem 2007'de toplanan vergi iadelerinin alınması, hem de asgari geçim indiriminin uygulanması? gerektiğini bildirdi.

Yahya Arıkan, vergi iadesi verilmemesinden dolayı önümüzdeki yıl çalışanların mağduriyetinin gündeme geleceğini söyledi. Türkiye'deki çalışanların yüzde 45'inin ücretinin asgari ücret üzerinden gösterildiğini ifade eden Arıkan, şunları kaydetti: ?Asgari geçim indirimi, vergi matrahından bir indirim olduğu için çalışanlara yansıtılmayacaktır. Çalışanlar ciddi anlamda mağdur olacak ve hiçbir şey alamayacaklardır. Oysa eskiden vergi iadesi sayesinde bir maaş tutarında vergi iadesi alınabiliyordu. Uygulama, çalışanlara hiçbir zaman ek bir katkı getirmeyecektir, işverenlere yansıyacaktır. Bunun yerine vergi iadesi sistemi genişletilmeli, tüm harcamaları konu alan bir sistem getirilmeli.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber