Enerji özelleştirmesinde erteleme işçiyi sevindirdi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 14 Ocak 2007 12:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet'in üç elektrik dağıtım bölgesinin satışını erteleme kararı işçileri memnun etti. Türkiye Enerji su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Genel Başkanı Mustafa Kumlu, ?Dileriz bu erteleme, enerjide özelleştirme politikalarının gözden geçirilmesi için bir vesile olur" dedi.

TES-İŞ Genel sekreteri ve Türk-İş Genel Sekreteri Mustafa Kumlu, yaptığı yazılı açıklamada ertelenen dağıtım özelleştirmeleri ve enerji sektöründeki gelişmeleri değerlendirdi. Enerji sektörünün stratejik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Kumlu, dünyada enerji savaşlarının yaşandığı bir dönemde sektördeki özelleştirmeleri kaygıyla izlediklerini bildirdi. Kumlu, ?Üç dağıtım bölgesi için ilan verilmesiyle tedirginliğimiz arttı. İhalenin ertelenmesi, enerji özelleştirme politikasının yeniden gözden geçirilmesi için bir fırsat olarak değerlendirileceği umuduyla, bizde memnunluk yarattı" dedi.

?BİRÇOK OLUMSUZ ÖRNEK VAR"

TES-İş Genel Başkanı Kumlu, ertelenen dağıtım özelleştirmelerinde, alt yapı yatırımları yapıldıktan sonra yeniden satışa çıkılmaması gerektiğini vurguladı. Kumlu, elektrik sektörünün kamusal denetim ve sorumluluk gerektirdiğini kaydederek, ?Olumsuz sonuçlarıyla ve devletimizi milyonlarca dolar zarara sokan uygulamalarıyla bilinen AKTAŞ ile Çukurova-Kepez özelleştirmeleri de bu yaklaşımımızı pekiştiriyorö yorumunu yaptı. Türkiye'yi doğalgaza bağımlı hale getiren politikaların bir an önce terk edilmesi gerektiğini ifade eden Kumlu, şunları söyledi:

?Enerjide kaynak çeşitliliğine gidilmeli, var olan santrallerin özelleştirmeci yaklaşımlar nedeniyle yıllardır ihmal edilen bakım ve onarımları yapılmalı. Kapasite kullanım alanları genişletilmeli. Kayıp kaçağın önlenmesi için gerekli girişimlerde bulunularak, termikten doğalgaza, trafolardan dağıtım şebekelerine kadar bu alan devlet denetiminde bir bütün olarak algılanmalı."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber