Savaşı tercih ettiniz, sonuçlarına katlanma zamanı

Devlet, barış için elinden geleni yaptı ama siz savaşı tercih ettiniz

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 04 Kasım 2016 08:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Savaşı tercih ettiniz, sonuçlarına katlanma zamanı

Dün gece yarısı HDP eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 11 milletvekili gözaltına alındı.

Peki bu sürece nasıl gelindi?

Devlet, 1980'li yıllardan bu yana devam eden terör belasını ortadan kaldırmak için, 2009 yılından bu yana Oslo süreci ile başlayan bir süreç yürüttü. Ancak HDP, Habur sınırından geçişleri şova dönüştürerek süreci baltaladı.

Süreç 2013 yılında yeniden başladı. Öcalan'ın mektubu Diyarbakır Nevruz'unda okundu ve PKK'nın silahlı güçlerini sınır ötesine taşıyacağı deklare edildi. Ancak PKK verdiği sözde durmadı ve silahlı güçlerini, Suriye'deki gelişmeleri fırsat bilerek sınır dışına çıkarmadı. Süreç yine son buldu.

Devlet 2010 yılından bu yana, silahlar susabilir umuduyla PKK'nın tüm aşırılıklarına göz yummuştu.

Ancak, 7 Haziran 2015 tarihindeki seçimlerde Ak Parti'nin tek başına iktidar olamaması ve Devletin zayıflaması sonrasında PKK, silahlı harekete başlayacağını duyurdu, varolan ateşkesi kaldırıp, Diyarbakır ve İstanbul'da suikastlere başlayınca, Devlet operasyon kararı aldı.

Haziran 2015'ten bu yana yaşadığıız süreç sonrasında HDP'li vekillere kah sırtımızı YPG dayıyoruz sözleriyle, kah terörist cenazelerine katılarak terör örgütüne destek vermeye devam etti. HDP'li belediye araçlarının hendekler sırasında nasıl kullanıldığı gözlerimizin önünde gerçekleşti

Tüm bu gelişmeler sonrasında, hakkında fezleke olan milletvekillerinin dokunulmazlığı kaldırılması kararı alındı ve kaldırıldı. Baykal, Bahçeli, Ünivar gibi milletvekilleri Savcılığa gidip ifade verirken, HDP Eşbaşkanı Demirtaş, daha önce Meclis kürsüsünde yaptığı açıklamada, kendi isteğimizle ifade vermeye gitmeyeceğiz, diyerek Devlete meydan okumuştu...

Devlet 6 yıldır sadece elini değil gövdesini taşın altına soktu ve kimsenin ölmemesi için elinden geleni yaptı.

Ama HDPKK çizgisi, süreci her daim sabote etti.

HDP süreç boyunca bir siyasi parti gibi değil terör örgütü gibi davrandı. Onun için de şuan terör örgütü muamelesi görüyor.

Şimdi, körüklenen savaşın sonuçlarına katlanma zamanı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber