Bakan Akdağ: İstanbul'a pratisyen helim ve hemşire vereceğiz

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2007 20:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da yapımı tamamlanan üç yeni sağlık binası, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın da katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Törende basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Akdağ, eczacıların kamu alacakları ile ilgili olarak, "Kamu alacakları söylenildiği gibi büyük bir miktar değil. Bu paraların transferleri yapıldı ve hafta içi eczacılar bu paraları alacaklardır" dedi.

İstanbul Bahçelievler'de, yapımı tamamlanan üç yeni sağlık binası Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın katıldığı bir törenle hizmete açıldı. Törene Bakan Akdağ'ın yanı sıra İstanbul Valisi Muammer Güler, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu ile İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı çalışanlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İstanbul Doğu Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi tarafından yaptırılan, Doğu Sanayi Sağlık Ocağı, Verem Savaş Dispanseri ve Bahçelievler 1 Nolu Acil Yardım İstasyonu'nun İstanbul Sağlık Müdürlüğü'ne devredildiği töreninde konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ açılan sağlık kuruluşlarının ciddi sembolik değerler taşıdığını söyledi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bu tür açılışların devam ettiğini belirterek "Biz göreve geldiğimizde İstanbul 'da 112 Acil merkez sayısı sadece 44 idi. Şimdi bu sayı, 100'e ulaştı. 112 Acil Servis'te çalışan arkadaşlar gerçekten büyük özveriyle çalışmaktadır" dedi.

Vatandaşların sirenleri çalan ambulanslara yardımcı olmalarını isteyen Bakan Akdağ, "Trafikte yol alan ambulanslara İstanbullu vatandaşlarımızın ibadet aşkıyla yol vermelerini ve yardımcı olmalarını rica ediyorum. Biz göreve geldiğimizde kamu tarafından yılda 40 bin hasta taşınırken bu sayı 2006 yılında 140 bine ulaşmıştır. İstanbul'da 2003 yılında 200 sağlık ocağı bulunurken bu sayıyı şuanda 403'e çıkardık" şeklinde konuştu.

İstanbullulara hem pratisyen hekim hem de hemşire kadroları olarak İstanbul'a 2007 yılında binlerce kadro gönderecekleri müjdesini veren Bakan Akdağ ayrıca, Bahçelievler'e 200 yataklı bir devlet hastanesinin yapım çalışmalarının bütün hızıyla devam ettiğini belirtti.

Konuşmasının ardından Doğu Sanayi Sitesi'ndeki hizmet binalarının açılışında katkıları bulunan Doğu Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Hancı'ya ve Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu'na birer plaket veren Bakan Akdağ, hizmet binalarının açılış kurdelelerini keserek hizmete açtı.

Açılış sonrası basın mensuplarının eczacılıların kamudan alacaklarına karşılık yaptıkları eylemle ilgili olarak sorularını yanıtlayan Akdağ, "Eczacılarla dün görüştüm ve bu sorun çözüldü. Kamu alacakları söylenildiği gibi büyük bir miktar değil. Bu paraların transferleri yapıldı ve hafta içi eczacılar bu paraları alacaklardır" dedi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yürürlükteki Sağlık Kanunu'na göre erkeklerin de hemşire olabilmesi ile dışarıdan hemşire ve sağlık görevlisi alınacağı haberleri üzerine "Şuanda mevcut kanuna göre erkekler hemşire olabiliyor. Fakat söylediğiniz gibi dışarıdan hemşire veya sağlık ekibi alımı söz konusu değil" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber