Rektör, hükümete çatınca, gerilim yaşandı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2007 21:03, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İnönü Üniversitesi tarafından Adıyaman Üniversitesi'nin konumu, sorunları ve geleceği ile ilgili düzenlenen bir toplantıda gergin dakikalar yaşandı.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantının açılış konuşmasını İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu yaptı. Hilmioğlu, konuşmasında, üniversitenin bürokrasi nedeniyle birçok sıkıntı yaşadığını belirterek Adıyaman Üniversitesi'nin gelişim sürecinde bu tür sıkıntıları yaşamaması temennisinde bulundu. Rektör Hilmioğlu, hükümetin üniversitelere yönelik tutumunu de tenkit etti.

Toplantıya katılan ve toplantı sonrasında İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde Rektör Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu'nun hükümete yönelik eleştirileri basın açıklamasıyla tenkit eden Adıyaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Zeki Dişkaya da, Rektör Hilmioğlu'na tepki gösterdi.

Dişkaya, gelirken kurdukları hayal ile burada karşılaştıkları manzara karşısında Adıyaman basınının cidden hayal kırıklığına uğradığını söyledi.

Üniversitenin bir ilim irfan kurumu olduğunu anlatan Dişkaya, şöyle konuştu: "Siyasete asla bulaşmaması gerektiğine inanıyoruz. Siyasetle çatışmaya başladığınız andan itibaren kaybedersiniz. Kaybeden o kent ve o üniversite olur. Bizim burada yapacağımız uyumlu bir şeklide çalışma iken, maalesef ve ısrarla sayın Rektörü hükümetle bir çatışma içerisinde olduğunu görmekten ben cemiyet başkanı olarak son derece üzüntü duydum. Bunu belirtmekte fayda görüyorum. Kamuoyu ile paylaşmak istiyorum."

Adıyaman basını olarak bazı oyunlara alet olmayacaklarını hatırlatan Dişkaya, şöyle konuştu: "Üniversitemiz için taş üstüne taş koyan herkesin yanında olacağız. Sırtımızda taşırız biz onları. Ama bir takım düşüncelerle, birbirlerini yıpratmaya çalışan insanlara asla ve asla geçit vermeyeceğiz. Bunun net bir şekilde bilinmesi lazım"

Başkan Dişkaya, akşama kadar omuzlarında kameralarıyla ve fotoğraf makinasıyla oradan oraya koşan basın mensuplarının bu tür toplantılarda anonsun unutulmasına da tepki gösterdi.

Dişkaya, konuşmasında sayın Rektörün bir noktada yarı devlet görevlisi olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Rektörün çok daha dikkatli olması lazım. Beyanlarına, beşeri münasebetlerine. Ama biz şunu hissediyoruz ki, sürekli bir çekişme var. Bizi ilgilendiren boyutu, üniversitedir. Hükümetle siz iyi olmazsanız, Bakanlar Kurulundan bu yasayı geçiremezseniz. Abdüllatif Şener'e kalkıp, 'sözünüzü tutun' veya 'söz namustur' hatırlatmasın da bulunup yaparsanız ki, bu sayın Rektörün beyanında var. Bunları şık bulmuyoruz ve bize ters gelir. Adıyaman'da yeni kurulan bir üniversite var. Malatya'daki çatışması bizi ilgilendirmez. Ancak, sayın Rektörün duyarlı, dikkatli, yapıcı olması lazım. Şu an siyaset yapma zamanı değildir. Siyaset yapmak isteyen istifa eder siyasete girer."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber