Üniversitede atama kavgası

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 15 Ocak 2007 08:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nda atama kavgası yaşanıyor. İddiaya göre bunun nedeni rektör seçimlerindeki destek savaşı....

Klübün faaliyeti durdu

Marmara Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu'nda 'atama kavgası' yaşanıyor. İddialara göre Rektör Prof. Dr. Necla Pur, geçen yıl göreve gelince Beden Eğitimi Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Sami Mengütay'ı kampus amirliği ile idari ve akademik görevlerinden aldı. Çalışma Ekonomisi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Aykaç'ı ise bir yüksekokula kampus amiri olarak atadı. Spor Kulübü'nün faaliyetlerini durduran Pur, Mengütay ile 8 öğretim üyesinden şikayetçi oldu.

Görevden uzaklaştırma

Belgeleri inceleyen savcılık takipsizlik kararı verdi. Rektör Pur'un tahliye başvurusu da, spor kulübünün işgalci olmadığı belirtilerek, reddedildi. Savcılık soruşturması sürerken Rektör, Mengütay ile öğretim üyeleri Ali Demir ve Mustafa Aslan'ı görevlerinden uzaklaştırdı. Açtığı dava ile görevine iade edilen Mengütay, Teknik Danışman Müdürlük görevine atandı. Kavganın nedeninin, geçen temmuz ayında yapılan rektörlük seçimlerindeki "Destek savaşı" olduğu ileri sürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber