Bedensel engelliler yazılım uzmanı olacak

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 15 Ocak 2007 10:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Sakatlar Derneği (TSD), "Engelsiz Bilişim" projesiyle bedensel engelli gençler bilgisayar programcılığı, web ve grafik tasarım eğitimi alacak. Projenin diğer aşaması ise eğitimi tamamlayanların istihdamını sağlamak.

TSD, bedensel engelli gençler için yeni bir proje hazırladı. Dernek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Genel Müdürlüğü ve TechAcademy işbirliği ile ilk etapta 60 engelli genç için Yazılım Uzmanlığı (Bilgisayar Programcılığı), Web Sayfası Tasarlama ve Programlama, Grafik?Tasarım kursu açacak. Sekiz aylık eğitimin ardından engellilerin Mezun Yerleştirme Merkezi aracılığıyla istihdam edilmesi öngörülüyor. MİCROSOFT'TAN SERTİFİKA

Yazılım uzmanlığı eğitimi 200 saatlik İngilizce kursunun ardından başlayacak. Öğrenciler, eğitimin sonunda Microsoft'un sertifika sınavına girecek. Eğitime katılan engelli, herhangi bir işletmenin gerek lokal gerekse web tabanlı tüm programlarını yazabilecek beceriye kavuşacak.

Yazılım Uzmanlığı için başvuracak adayların lise mezunu, 21 yaşın altında ve eğitimden önce uygulanacak temel bilgisayar bilgisi ile yabancı dil sınavından en az 50 puan almış olması gerekecek. Web Tasarımı ve Programlama ile Grafik Tasarım eğitimi almak isteyen adaylarda ise 26 yaşın altında ve en az ilkokul mezunu olma şartı aranacak. Her kursa 20'şer öğrenci kabul edilecek.

TSD, şimdilik İstanbul'la sınırlı olan projeyi Türkiye'ye yaymayı, İngilizce ile desteklenen kişisel ve mesleki gelişim eğitimleriyle bilişimdeki yetişmiş eleman açığını bedensel engelli gençlerle kapatmayı amaçlıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber