Çelik: ÖSS'deki katsayı değişikliği sınava yetişecek

Haber Giriş : 27 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üniversiteye girişte meslek liseleri ile düz liseler arasındaki katsayı farklılığını ortadan kaldırmaya yönelik düzenleminin bu yıla yetişmemesi için bir neden olmadığını söyledi.

Çelik, TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlarken, konunun, ''imam hatiplilerin önü açılıyor'' şeklinde gündeme getirilmesinin doğru olmadığını kaydetti. Bütün meslek liseleri için geçerli olan farklılığın giderileceğini belirten Çelik, ABD eğitim sisteminde, üniversiteye girişte öğrencinin lise kökenine bakılmadığını, papaz okullarından mezun olanların bile diğerleriyle aynı koşullarda üniversiteye girdiğini söyledi.''70 milyon insan 70 bin imam hatipliden niye korkacak?'' diyen Çelik, önümüzdeki günlerde öğrenci sayısı azaldığı için 15-20 imam hatip lisesinin kapanacağını da bildirdi.

Çelik, katsayı farklılığını gideren tasarının bu yılki üniversite sınavına yetişip yetişmeyeceğine ilişkin bir soruya da, ''yetişmemesi için bir neden yok'' karşılığını verdi.

aa


Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, yeni YÖK Yasa Taslağı'nın henüz Bakanlar Kurulu'nda imzaya açılmadığını söyledi.

Çelik, taslağın ne zaman imzaya açılacağının sorulması üzerine de, "Taslak Başbakanlık'ta redaksiyonda. Henüz imzaya açılmadı. Ama imza bir günlük iş.? dedi. AK Parti Grup Toplantısı'ndan çıkışında gazetecilerin YÖK Yasa Taslağı'na ilişkin sorularını cevaplayan Çelik, tasarının imam hatip liselerine indirgenmesinden rahatsızlık duyduğunu söyledi. Bu rahatsızlığını ABD'deki bir uygulamayı örnek göstererek ifade eden Çelik, "ABD'de papaz okulundan mezun olanlar da üniversiteye girebiliyorlar. Kimse (sen nereden geliyorsun?) diye sormuyor. İsteyen istediği üniversiteye gidiyor." dedi. Çelik, imam hatip lisesi mezunlarının ve diğer meslek lisesi mezunlarının üniversiteye girişlerini kolaylaştıran katsayı düzenlemesinin de bu yılki üniversite sınavına yetişeceğini açıkladı. Çelik, "Yetişmemesi için bir sebep yok." ifadesini kullandı. Üniversiteler Dayanışma Grubu'nun akşam yemeğine de katılan Çelik, yeni düzenleme ile birlikte öğrenci konseyi başkanlarının rektörlük seçimi dahil üniversitedeki her seçimde oy kullanabileceklerini de söyledi. Yemeğe Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'ün oğlu Ahmet Gül ve Bilkent Üniversitesi Rektörü Ali Doğramacı da katıldı.

Zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber