TİKA Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavında değişiklik yapıldı

Haber Giriş : 16 Ocak 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 4/10/2005 tarihli ve 25956 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı Personeli Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Görevde yükselme eğitimine katılacakların sayısı atama yapılacak boş kadro/pozisyon sayısının üç katını geçemez. Üç katından az istekli bulunması halinde ise durumu uygun olan bütün personelin eğitime alınması sağlanır. Duyurulan kadro/pozisyon sayısının üç katından fazla personelin başvurması halinde, bu Yönetmelik eki EK-1 Değerlendirme Formunda belirtildiği şekilde puanlama yapılmak suretiyle, toplam puanı en fazla olandan başlamak üzere kadro/pozisyon sayısının üç katı kadar personel belirlenerek eğitime alınır. Puanların eşitliği halinde sırasına göre hizmet süresi fazla olan, son sicil notu yüksek olan personel tercih edilir."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrasının son cümlesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Bu süre içerisinde ilgili birimde daha önce ilan edilen kadrolarda boşalma olması halinde başarı sırasına göre atama yapılabilir."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 25 inci maddesinde yer alan "Bakanlığa" ibaresi "Başkanlığa" olarak değiştirilmiştir.

MADDE 4 ? Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 5 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığının bağlı bulunduğu Bakan yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber