DEAŞ'ın bomba timi çiftlik evinde yakalandı

Kırklareli'nde DEAŞ'ın bombalı saldırı hazırlığındaki yabancı uyruklu bomba timi yakalandı. Yakalandıkları çiftlik evinde bomba yapımında kullanılan malzemeler, uzaktan kumanda cihazı ve sahte kimlikler ele geçti. Evde patlayıcı madde yapım malzeme listesi de bulunan operasyonda, yabancı uyruklu 3 DEAŞ üyesi tutuklanırken, 3'ü serbest kaldı.

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Kasım 2016 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
DEAŞ'ın bomba timi çiftlik evinde yakalandı

Çetin AYDIN

Kırklareli İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, DEAŞ üyesi yabancı uyruklu kişilerin kente geldiği yönünde istihbarat aldı. Yapılan teknik ve fiziki çalışmada, örgüt üyelerinin Vize ilçesinde bir çiftlik evi satın aldıkları ve burada gizlendikleri tespit edildi. Kırklareli Terörle Mücadele Operasyon Timleri, çiftlik evine operasyon düzenledi. Operasyonda yabancı uyruklu 6 kişi gözaltına alındı.

Çiftlik evinde yapılan aramalarda, bomba yapımında kullanılan malzemeler, uzaktan kumanda cihazı, patlayıcı madde yapım malzeme listesi, pompalı tüfek ve çok sayıda fişek ile sahte kimlikler ele geçti. DEAŞ üyesi oldukları saptanan 6 yabancı uyruklu kişi emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. 3 yabancı uyruklu DEAŞ üyesi tutuklanırken, 3 yabancı uyruklu kişi mahkemeden serbest kaldı. Serbest kalan 3 kişi sınır dışı işlemleri için Kırklareli Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber