Öğrenciler yurt müdiresinin görevden alınmasını protesto etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2007 23:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Derneği üyeleri, Trabzon Kredi ve Yurtlar Kurumu Kız Yurdu Müdiresi Havva Çal'ın görevinden alınmasını basın açıklaması yaparak protesto etti.

Dernek binasında yapılan basın açıklamasını yönetim kurulu adına okuyan Adem Şahin, öğrenci yurtlarında bir takım sorunlar bulunduğunu, bunları daha önce de dile getirdiklerini ancak aradan geçen zaman zarfında hiçbir iyileşme sağlanmadığını öne sürdü. Yetkililerden sorunlarına çözüm beklerken, Kız Yurdu Müdiresi Havva Çal'ın görevden alındığını ve buna anlam veremediklerini kaydeden Şahin, "Görevini en iyi şekilde yapan, çalışma saatlerinin dışında vaktinin büyük kısmını öğrencilerin sorunlarını dinleyerek geçiren ve öğrenciler için hiçbir maddi ve manevi fedakarlıktan kaçınmayan Havva Çal'ın görevden alınması bizi şaşırttı. Biz KTÜ Öğrenci Derneği olarak yetkililerden öğrenci yanlısı çözümler bekliyorduk. Havva Çal'ın görevden alınması bayan öğrencileri yalnız bırakma yolunda atılmış bir adımdır" diye konuştu.

Görevden alma olayının mantık ve etik kurallara aykırı olduğunu savunan Şahin, dernek olarak olayın peşini bırakmayacaklarını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber