Darbecilerle mücadele eden polis araçlarına yakıt verilmemiş

Başkentte, 15 Temmuz gecesi polis araçlarına yakıt verilmediği iddia edilen iki akaryakıt istasyonunun sahipleri hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatıldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Kasım 2016 17:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Darbecilerle mücadele eden polis araçlarına yakıt verilmemiş

AA muhabirinin, Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında, Çankaya'da görevli bir polis ekibi tarafından telsizle haber merkezine, Emniyet ile anlaşmalı akaryakıt istasyonundan kendilerine yakıt verilmediği anonsu yapıldı. Polislerin, neden akaryakıt verilmediğini sormaları üzerine "Emniyete yakıt verilmemesi" yönünde yazı aldıkları ifade edildi.

Aynı akaryakıt istasyonlarına giden 6 polis ekibine daha aynı gerekçe ile yakıt verilmediğinin belirlenmesi üzerine akaryakıt şirketi ile iletişim kuruldu.

Polis araçlarına yakıt verilmemesini içeren herhangi bir yazının bulunmadığını tespit etmeleri üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği tarafından, savcılıktan soruşturma talebinde bulunuldu.

Cumhuriyet savcılığının izni doğrultusunda da akaryakıt istasyonlarının sahipleri gözaltına alındı.

- Depoda yakıt olmadığı savunması doğru çıkmadı

Akaryakıt istasyonlarının sahipleri, Emniyet'teki sorgularında iddiaları yalanlayarak, depolarında yakıt olmadığı için polise yakıt vermediklerini öne sürdü.

Gasp Büro Amirliği ekipleri, Enerji Piyasası Denetleme Kurulu (EPDK) ile irtibata geçerek, 15 Temmuz gecesi iki akaryakıt istasyonunun da depolarında yakıt olduğunu belirledi.

Bunun üzerine, istasyonların bağlı oldukları akaryakıt şirketi ile sözleşmeleri iptal edildi.

Akaryakıt istasyonlarının sahipleri ise sorgularının ardından savcılık tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cankut Taşdan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber