7 milyon YTL'lik köprü açılamıyor

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 17 Ocak 2007 12:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ZONGULDAK'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Gülüç Beldesi'nde 7 milyon YTL harcamayla yaptırılan köprü, Ereğli Demir ve Çelik Fabrikaları'na (ERDEMİR) ait yol kenarındaki duvar engeli nedeniyle açılamıyor.

Ereğli ile Düzce karayolu üzerinde bulunan Gülüç Beldesi'nde mevcut köprünün yetersiz kalması nedeniyle duble yol projesi kapsamına alınan Gülüç Köprüsü'nün yapımına, 2005 Kasım ayında başlandı. Bir yıl içerisinde tamamlanarak hizmete hazır hale getirilen köprü 7 milyon YTL'ye mal oldu. Ancak köprü, ERDEMİR'e ait yol kenarındaki duvarın, girişini engellemesi nedeniyle açılamadı.

AKP Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan, yolun kenarında bulunan ERDEMİR fabrikasının sınırı olan duvarın köprü girişine engel olması nedeniyle köprünün hizmete açılamadığını belirterek, ?Köprünün kullanılması için ERDEMİR'in, köprünün girişindeki duvarın 30 metre uzunluğundaki bölümünü 5 metre geriye alması gerekiyor. ERDEMİR yetkililerini istimlak yapılması konusunda bilgilendirdik. Eğer ERDEMİR yetkilileri bu duvarı geri çekerse, biz de yeni yapılan Gülüç Köprüsü'nü faaliyete geçireceğiz? dedi.

Öte yandan ERDEMİR'in, istimlak bedeli olarak Karayolları'ndan 300 bin YTL istediği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber