Talim Terbiye Kurulu Başkanı: 3 doğru yapana 1 doğru da biz verelim

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 07:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu Başkanı Prof. Dr. İrfan Erdoğan, ÖSS'nin '3 yanlış 1 doğruyu götürür' anlayışının öğrenciyi hata yapmaktan korkar hale getirdiğini söyleyerek, "Yaklaşımı değiştirmemiz lazım, 3 doğru yapana 1 doğru da bizden olsun" dedi.

Prof. Dr. Erdoğan, 2 defa sınava girdiği halde ÖSS'de başarılı olamayan bazı gençlerin intihar ettiğini belirterek, "Biraz mükemmeliyetçiyiz aslında. En iyiyi yakalayalım derken başarısızlığı dünyanın sonu olarak gören gençler yetiştirebilme tehlikesini yaşayabiliyoruz. Gençlerimizin ÖSS yüzünden intiharını önlemek için çalışmalıyız" diye konuştu. Yanlışları doğruyu götüren bir sistemin öğrencileri korkuya sevk ettiğini kaydeden Erdoğan, "Öğrencimizi yanlış yapmaktan niçin korkutuyoruz? Bunun yerine doğru yapmaya teşvik edelim, 3 yanlışın 1 doğruyu götürmesinin altında başarıda şans faktörünü en aza indirmek yatıyor" şeklinde konuştu.

Öğrencilerin girecekleri sınavlara kendilerinin de soru hazırlaması yönünde yeni bir proje geliştirdiklerini de açıklayan Prof. Dr. Erdoğan, "Bunu zaten uygulayan birçok öğretmenimiz var. Sınav öncesinde öğrencilerden de soru istiyorlar ve bunlara sınavlarda belli oranlarda yer veriyorlar. Biz bu uygulamayı yaygınlaştırarak, standartlaştırılmasını hedefliyoruz" dedi. Erdoğan, her sınav için standart bir oran getirebileceklerini söyleyerek, "Örneğin bir sınavda en az 10 soru olmak durumundaysa bu 10 sorudan 2 tanesi de öğrenci sorusu olmak zorunda olabilir" şeklinde konuştu.

TEK ÇÖZÜM ALGILATMAK

Erdoğan ayrıca, devamsızlık hakkının azaltılmasının, rapor alımının engellenmesinin çözüm olmayacağını belirterek, "Sistemi tarihsel misyonuna döndürmeli ve okulun önemini algılatmalıyız? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber