MEB Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliğinda değişiklik yapıldı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 08:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MADDE 1 ? 6/9/1998 tarihli ve 23455 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Anadolu Öğretmen Liseleri Yönetmeliğinin 8 inci maddesinin birinci fıkrasının (e) bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"e) Öğrenim gördüğü ilköğretim okulunun 8 inci sınıf şube öğretmenler kurulunca, EK-1 sayılı Anadolu Öğretmen Liseleri Aday Öğrenci Formuna göre aday gösterilmiş olmak."

MADDE 2 ? Aynı Yönetmeliğin 10 uncu maddesinin 4 üncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Komisyonca düzenlenen, okula alınacak öğrenci sayısına ilişkin EK-2 sayılı Kontenjan Belirleme Tutanağının bir örneği, valilikçe onaylandıktan sonra mayıs ayının son haftası içinde Bakanlığa gönderilir. Bakanlıkça yapılan değerlendirme sonunda belirlenen kontenjan, sınav kılavuzunda ilan edilir. İlandan sonra kontenjanda herhangi bir değişiklik yapılamaz."

MADDE 3 ? Aynı Yönetmeliğin 12 nci maddesi başlığı ile birlikte aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"Uygulamaları izleme etkinlikleri

MADDE 12 ? Öğrencilerin, öğretmenlik mesleğine yönlendirilmelerine dair çalışmalara katkıda bulunmak ve öğrenimleri sırasında öğretmenlik mesleğine ilişkin kazandıkları bilgi, beceri, tutum ve davranışları uygulama ortamında pekiştirmelerini sağlamak amacıyla on iş gününden fazla olmamak ve notla değerlendirilmemek üzere uygulamaları izleme etkinlikleri yapılır. Bu etkinliklere ilişkin usul ve esaslar yönergeyle düzenlenir."

MADDE 4 ? Aynı Yönetmeliğin 14 üncü maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 14 ? Bu okullar arasındaki öğrenci nakilleri; nakil olmak istenilen okulda, öğrencinin aynı sınıf ve alanında boş kontenjan bulunması ve giriş puanının, bu okula aynı yılda kayıt yaptıran giriş puanı en düşük öğrencinin puanından az olmaması şartı ve puan üstünlüğü esasına göre ortalama yükseltme ve sorumluluk sınavlarının başlangıç tarihinin beş gün öncesinden, sınavların bitimine kadar olan süre dışındaki zamanlarda yapılır. Ancak, 9 uncu sınıf öğrencilerinin nakil başvuruları, öğretim yılının başladığı tarihten itibaren bir ay geçtikten sonra yapılır.

Nakillerde yapılacak işlemler şunlardır:

a) Nakil başvuruları, öğrenci velisi tarafından bu Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-3 sayılı Öğrenci Nakline Esas Başvuru ve Durum Belgesi ile öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğüne yapılır.

b) Her sınıf düzeyinde, o sınıfta öğrenim gören öğrencilere ait en düşük puan ile sınıflar itibarıyla boş öğrenci kontenjanı, okul ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinin internet sitelerinde ve okulun panosunda ilan edilir.

c) Öğrencilerin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüklerince, puanı yeterli olan öğrenciler için Öğrenci Nakline Esas Başvuru ve Durum Belgesinin ilgili bölümü doldurularak başvuru tarihinden itibaren en geç bir hafta içinde nakil olmak istenilen okul müdürlüklerine gönderilir. Puanı yetersiz olan öğrencilerin velilerine, naklin gerçekleştirilemeyeceği yazılı olarak bildirilir.

ç) Nakil başvuruları; Yönetmeliğin 10 uncu maddesine göre oluşturulan komisyonca, kontenjan durumu dikkate alınarak her haftanın son iş gününde topluca değerlendirilir. Kontenjandan fazla başvuru olması hâlinde nakli yapılacak öğrenciler, giriş puanı üstünlüğü esasına göre belirlenir. Sıralamada, en son kontenjana girecek aynı puana sahip birden fazla öğrenci olması hâlinde, nakli yapılacak öğrenci kur'a ile belirlenir. Komisyonun bu kapsamdaki çalışmaları bir tutanakla tespit edilir.

d) Değerlendirme sonuçları, nakil istenilen okul müdürlüklerince bir hafta içinde öğrencilerin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüklerine yazılı olarak bildirilir. Yazıda, nakli uygun bulunanların tasdikname ve dosyalarının gönderilmesi de istenir.

e) Nakli uygun bulunan öğrencilerin tasdiknameleri, bildirim yazısının öğrencinin kayıtlı bulunduğu okul müdürlüğüne giriş tarihinden itibaren bir hafta içinde düzenlenerek dosyaları ile birlikte nakledildikleri okula gönderilir.

Nakil için yapılan başvuruların değerlendirilmesinde, bu maddenin ikinci fıkrasının (d) ve (e) bentlerinde belirtilen süreler, tasdiknameyle ayrılan öğrencilerin geri dönüşü için tanınan süre ve daha önce nakli uygun görülenlerin durumu göz önünde bulundurulur.

Nakillere ilişkin iş ve işlemler, yarıyıl ve yaz tatillerinde de sürdürülür. Komisyonun bu süre içinde yapacağı toplantılarda, katılanların sayısı üçten az olmamak üzere karar almak için üye tam sayısının salt çoğunluğu aranmaz."

MADDE 5 ? Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"MADDE 15 ? Merkezî sınavla öğrenci alan resmî ortaöğretim kurumları ile askerî lise ve polis kolejlerinin 9 uncu sınıfında olan veya 10 uncu sınıfa geçmiş bulunan öğrencilerin bu okullara nakli, 9 uncu maddeye göre aday gösterilmiş olmak şartıyla 14 üncü madde hükümleri doğrultusunda ders yılı başlamadan yapılır. Bu şekilde nakli yapılacak öğrencilerin, önceki okullarında görmedikleri derslerden sorumlulukları ile dönem puanı ve notlarının tespiti, 8/12/2004 tarihli ve 25664 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Kurumları Sınıf Geçme ve Sınav Yönetmeliği hükümlerine göre yapılır.

Birinci fıkrada belirtilen okulların diğer sınıfları ile resmî ve özel diğer ortaöğretim kurumlarından bu okullara öğrenci nakli yapılmaz."

MADDE 6 ? Aynı Yönetmeliğin ekinde yer alan EK-1 sayılı Anadolu Öğretmen Liselerine Aday Gösterilen Öğrencilere Ait Öğretmenler Kurulu Karar Özeti ile EK-2 sayılı Öğrenci Nakillerine Esas Durum Belgesi ekleri yürürlükten kaldırılmış ve ekteki EK-1 sayılı Anadolu Öğretmen Liseleri Aday Öğrenci Formu, EK-2 sayılı Kontenjan Belirleme Tutanağı ile EK-3 sayılı Öğrenci Nakline Esas Başvuru ve Durum Belgesi eklenmiştir.

MADDE 7 ? Bu Yönetmeliğin;

a) 3 üncü maddesi 2007-2008 öğretim yılı başından geçerli olmak üzere,

b) Diğer hükümleri ise yayımı tarihinde,

yürürlüğe girer.

MADDE 8 ? Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber