18 Ocak 2007'nin Önemli Gündem Başlıkları...

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 09:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

18 OCAK 2007 PERŞEMBE GÜNDEMİ

Cumhurbaşkanı Sezer'in programı

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, saat 14.30'da Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı, saat 15.30'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kabul edecek.

Başbakan Erdoğan'ın programı

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, saat 11.00'de Avrupa Yahudi Konseyi Başkanı Pierre Besnainou'yu, saat 12.15'te MİT Müsteşarı Emre Taner'i kabul edecek, saat 16.30'da ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşlerden Sorumlu Müsteşarı Nicholas Burns'u, saat 18.00'de Eczacılar Birliği Başkanı Mehmet Domaç'ı, saat 18.30'da Katar Büyükelçisi Abdulrazzak Al Abdulahani'yi kabul edecek.

TBMM gündemi

- TBMM Genel Kurulu'nda, Irak'la ilgili genel görüşme ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül hakkında verilen gensoru önergesinin görüşmeleri yapılacak.

- Anavatan Partili İbrahim Özdoğan basın toplantısı yapacak.

- HYP Genel Başkanı Yaşar Nuri Öztürk basın toplantısı düzenleyecek.

- DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar, basın toplantısı yapacak.

- TBMM Milli Savunma Komisyonu, TBMM Dışişleri Komisyonu toplanacak.

Bakanların faaliyetleri

- Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, saat 10.30'da İl Milli Eğitim Müdürleri ve İl Teftiş Kurulu Başkanları toplantısına katılacak.

- Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul'da saat 10.30'da Bulgaristan ve Romanya Çevre Bakanları ile görüşecek.

- Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, saat 11.00'da Etiyopya Ticaret ve Sanayi Bakanı Girma Biru ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Etiyopya Sanayi ve Ticaret Bakanı Girma Birru, saat 17.00'de Karma Ekonomik Komisyonu 4. Dönem Protokol imza törenine katılacak.

- Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, saat 10.00'da Dünya Su Konseyi ile Türkiye arasında sözleşme mektubu imzalama törenine katılacak.

- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, saat 10.00'da 2006 yılı faaliyetlerine ilişkin basın toplantısı düzenleyecek.

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, Almanya'da temaslarda bulunacak.

Siyasi partilerin faaliyetleri

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.

Mustafa Yurtkuran'ı ziyaret edecek.

- Anavatan Partisi Genel Başkanı Erkan Mumcu, saat 19.00'da Türkiye Müteahhitler Birliği'nin düzenlediği 'Gündem Toplantıları 2007' etkinliğine katılacak.

Basın toplantısı, tören, eylem, panel, toplantı, görüşme, ziyaret

- ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi İşler Müsteşarı Büyükelçi Nicholas Burns, Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Ertuğrul Apakan'ın konuğu olarak çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

- Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in eşi Semra Sezer, saat 10.30'da Akyurt Vakfı Yaşam Evi'ni ziyaret edecek.

- AB Türkiye Büyükelçisi Marc Pierini ve Avrupa Konseyi Hukuk İşbirliği Direktörü Roberto Lamponi'nin Elazığ programı, saat 10.30'da başlayacak.

- Türkiye ile İtalya arasında vize kolaylığı sağlanmasına ilişkin Mutabakat Muhtırası saat 16.00'da imzalanacak.

- Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve 9 arkadaşının, 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla kurulmuş örgütün faaliyeti çerçevesinde ihaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik' iddiasıyla yargılandığı davaya saat 10.00'te Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

- Muğla'da Bülent Ecevit'in hayatının konu alındığı "Zincir Bozan" adlı filmin çekimleri başlayacak.

- Ankara'da Veri Yönetimi Semineri saat 09.30'da başlayacak.

- Ankara Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından, saat 10.00'da Özel Gürçağ İlköğretim Okulu'nda seminer verilecek.

- ESP, saat 12.00'de basın açıklaması yapacak.

- Türkiye Kamu-Sen'in de bulunduğu Türk Dayanışma Konseyi tarafından, saat 13.00'da ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'ne siyah çelenk konulacak.

- Eğitim Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Ankara'da saat 11.30'da basın toplantısı düzenleyecek.

- Ankara Olgunlaşma Enstitüsü tarafından, saat 19.00'da 'Kültürlerin Kardeşliği' isimli bir defile yapılacak.

- Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlikleri İl Başkanları Toplantısı, saat 10.00'da Ankara'da gerçekleştirilecek.

- İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi, 2006 yılı hak ihlallerini saat 11.00'da şube binasında düzenlenecek basın toplantısı ile açıklayacak.

- Samsun'da saat 13.00'te Çevre ve Orman Bakanlığı Müşteşar Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Öztürk ve Samsun, Çorum, Tokat illerinin üst düzey yetkililerinin katılımı ile Çevre Düzeni Planı toplantısı yapılacak.

- 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, Karaköy Rotary Kulübü Derneği'nin

İstanbul'daki toplantısına katılacak.

- Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Kadir Aydın'ın cenazesi, İzmir'de toprağa verilecek.

- Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın ve 9 sanığın yargılanmasına Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek.

DÜNYA GÜNDEMİ

Saddam'ın yardımcılarının idam edilmesi

- Duceyl Davası'nda Saddam Hüseyin'le birlikte idam cezasına çarptırılan eski diktatörün üvey kardeşi Barzan el-Tikriti ve eski Devrim Mahkemesi Başkanı Avad Ahmed el-Bender'in asılarak idam edilmesinin ardından gelişmeler takip ediliyor.

Dünyanın en büyük tarım fuarı Almanya'da açılıyor

- Almanya Başbakanı Angela Merkel, Avrupa Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ile birlikte dünyanın en büyük tarım fuarı olan Green Week'i açıyor.

ABD Dışişleri Bakanı Rice'ın İngiltere ziyareti

- ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, Ortadoğu'da barışın sağlanması konusunda temaslarda bulunmak üzere İngiltere'ye gidiyor. Rice, İngilitere Başbakanı Tony Blair ile görüşecek.

Avrupa Mahkemesi'nde PKK'nın terör listesine alınması görüşülecek

- Avrupa Mahkemesi, PKK'nın terör listesine alınmasına ilişkin itirazları dinleyecek.

Rusya'da terör mağdurlarının hakları

- Dubrovka Tiyatrosu'nda 2003 yılında yaşanan terör eyleminde hayatını kaybedenlerin yakınlarının kurduğu bir dernek, terör mağdurlarının haklarına ilişkin basın açıklaması yapacak.

Yahudilerin kurtulmasına yardımcı olanlara onur ödülü

- Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, 2. Dünya Savaşı sırasında Nazilerin elinden Yahudilerin kurtulmasına yardımcı olan Fransız vatandaşlarına onur ödülü verecek.

Rusya'nın uzay çalışmaları

- Rus uydusu "Progres-59", uzaya fırlatılacak.

Ortodoksların vaftiz törenleri

- Ortodoks inancına göre her yıl düzenlenen vaftiz törenleri kapsamında Rusya'da çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

SPOR GÜNDEMİ

- ULEB Erkekler Avrupa Ligi C Grubu'nda Fenerbahçe Ülker, İspanya'nın Winterthur FC Barcelona takımıyla Abdi İpekçi Spor Salonu'nda, saat 20.15'te karşı karşıya gelecek.

- FIBA Bayanlar Avrupa Kupası'nda Beşiktaş Cola Turka, İspanya'nın Gran Canaria takımıyla BJK Akatlar Spor ve Kültür Kompleksi'nde, saat 19.00'da karşılaşacak.

- 6. Avrupa Futsal Şampiyonası Ön Eleme Turu A Grubu maçları, Finlandiya'nın Vantaa kentinde başlayacak. Türkiye, gruptaki ilk maçını Arnavutluk ile saat 17.15'te oynayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber