Koruma altındaki çocuklar, hemşire ve eğitmeni döverek hastanelik etti

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 09:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BURSA'da, hırsızlık yaptıkları için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alınan yaşları 7 ile 17 arasında değişen 3 kız, yurtta kalan diğer çocuklara hırsızlık öğretmelerine engel olan hemşire ve çocuk eğitim uzmanını döverek hastanelik etti. Çocuklardan şikayetçi olan görevliler, ?Bunlar diğer çocukları da zehirliyor. Ayrı yerlerde kalmaları ve barındırılmaları gerekiyor'' dediler.

Bursa'da hırsızlık yaptırıldığı için polis tarafından ailelerinin yanından alınan 9 yaşındaki G.Ş., 7 yaşındaki kardeşi D.Ş. ve 17 yaşındaki G.D., Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Sırameşeler Çocuk Yetiştirme Yurdu'na dört gün önce teslim edildi. İddiaya göre dün gece yurttan kaçmak isteyen üç kıza, görevli Hemşire 29 yaşındaki Songül Karslı ile Çocuk Eğitim Uzmanı 31 yaşındaki Deniz Solak engel oldu. 3 çocuk daha sonra aynı binada bulunan diğer odalara giderek oradaki çocuklara iddiaya göre, ?Burada boşu boşuna neden bekliyorsunuz. Gelin bizimle kaçın ve hırsızlık yapın. Daha sonra rahat yaşayın. Burada bir dilim ekmeğe muhtaç kalmayın'' dedi.

Bu gelişmeler üzerine evli ve 1 çocuk annesi hemşire Songül Karslı, kızları uyarıp, hemen odalarına gitmelerini istedi. Üç kız, ?Sen ne karışıyorsun. Biz buraya isteğimizle gelmedik. Getirildik. Sen kim oluyorsun da karışıyorsun'' diyerek karşı çıktı. Hemşirenin bir kez daha uyarısı karşısında sinirlenen üç kız, yere yatırıp saçını çektikleri Karslı'yı dövmeye başladı.

Gürültü üzerine odaya gelen ve kavgayı ayırmak isteyen Çocuk Eğitim Uzmanı Deniz Solak da çocuklar tarafından dövüldü. Bu sırada masa üzerinde bulunan kül tablası ve çay bardağını alan G.D., hemşire ve çocuk eğitim uzmanına attı. Kül tablası ve çay bardağının gözüne isabet ettiği hemşire Songül Karslı ile kafası yarılan Deniz Solak telefon ile polisi arayıp bilgi verdiler. Kısa süre sonra yurda gelen polis, 10 günlük rapor alan Songül Karslı ile 3 günlük rapor alan ve bekar olan Deniz Solak, hastanede tedavi edildikten sonra Çekirge Polis Merkezi'ne giderek ifade verdi.

Bu sırada savcının talimatı üzerine yurttan alınan üç çocuk, polis tarafından koruma altında tutulmak üzere Osmangazi Araştırma Büro Amirliği Çocuk Bürosu'na teslim edildi. Üç kız savcının ifadelerini almasından sonra yeniden yurda getirildi.

Hemşire Songül karslı, hırsızlık veya uyuşturucu kullandıkları için yurtlara getirilen çocukların diğerlerini de zehirlediğini, yaşadıkları olayın ilk olmadığını söyledi. Karslı, ?Bu son da olmayacak, bunu biliyorum. Yetkililer kanayan bu yaraya neşter vurmalı. Diğer çocukları da zehirliyorlar. Bunlar için ayrı bir barınma evi ve eğitim merkezi açılmalı'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber