FATİH Projesi, dünyanın en büyük eğitim teknolojisi

Eğitim teknolojilerinin sunduğu imkanları; okulların, dersliklerin, öğretmen ve öğrencilerin istifadesine sunmak üzere başlatılan FATİH Projesi'nin tanıtımı TÜYAP Kitap Fuarı'nda devam ediyor.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 20 Kasım 2016 18:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FATİH Projesi, dünyanın en büyük eğitim teknolojisi

Bu yıl 35. si düzenlenen, yurt içi ve yurt dışından 800'ün üzerinde yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı İstanbul TÜYAP Kitap Fuarı'nda FATİH Projesi tanıtılıyor.

FATİH Projesi, dünyanın en büyük eğitim teknolojisi

Fuara katılan Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Bilal Tırnakçı, Milli Eğitim Bakanlığı olarak fuarda FATİH Projesi'ni halkımızla buluşturmak için stant açtıklarını belirterek; "Yayıncılık kağıttan dijitale geçiyor. Bu durum yadsınamaz. Bakanlığımızın dijital yayıncılıkta geldiği noktayı ziyaretçilere göstermek amacıyla burada bulunuyoruz. Fuarda etkileşimli tahtanın kullanımını tanıtıyoruz. Sınıf yönetim yazılımlarının, etkileşimli tahta ve tabletlerin birlikte derslerde nasıl kullanıldığını, EBA portalinden nasıl yararlanılacağını ziyaretçilere anlatıyoruz. Dolayısıyla burada hem tanıtım hem de eğitim yapıyoruz." dedi.

FATİH Projesi'nin dünyanın en büyük eğitim teknolojisi yatırımı haline geldiğini; proje kapsamındaki EBA'nın ise dünyanın en büyük eğitim portali olduğunu vurgulayan Tırnakçı, fuarın açıldığı günden bu yana standa üst düzeyde bir ilginin gösterildiğini ifade etti.

Tırnakçı, FATİH Projesi'ni tanıtmak için yurt dışındaki fuarlara da katıldıklarını hatırlatarak, "Geçen yıl Almanya, Dubai, Hong Kong ve İngiltere'de bulunduk. Ocak ayında ise Londra'da olacağız. İspanya, Almanya, Amerika ve Avustralya da bu yıl gideceğimiz ülkeler arasında yer alıyor. Bu işin asıl meraklıları ile buluşmak amacıyla büyük organizasyonlara katılıyoruz. Dolayısıyla FATİH Projesi'ni yurt dışındaki sektör temsilcileri ile buluşturuyoruz. EBA üzerinden dünyaya yayıncılık yapıyoruz. Dünyanın neresinde olursanız olun EBA üzerinden eğitim içeriklerini takip edebiliyorsunuz." diye konuştu.

Öğretmen, öğrenci ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği fuar 20 Kasım'da sona erecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber