Personelin uçuş saati doldu, sefer yapılamadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 12:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Hava Yollarının (THY) 16 Ocak Salı akşamı yapılması gereken Denizli-İstanbul uçak seferi, personelin ?uçuş saatlerinin dolması? nedeniyle yapılamadı.

16 Ocakta İstanbul Atatürk Hava Limanı'ndan havalanan THY'nin TK 239 sefer sayılı uçağı Çardak Havaalanı'na iniş yaptı. Aynı uçağın 20.05'te geriye dönüş için havalanması gerekirken, İstanbul'daki sis nedeniyle Atatürk Hava Limanı'na inişlerde sıkıntı olduğu bilgisi ulaştı. Bunun üzerine uçak personeli ve yolcular, gelecek haberi beklemeye başladı.

Saat 23.00 sıralarında sisin kalktığı, Atatürk Hava Limanı'nın iniş ve kalkışlara uygun hale geldiği bildirildi. Ancak, bu kez de pilot ve hosteslerin, uçuş saatlerinin dolması nedeniyle Denizli-İstanbul seferi yapılamadı.

Seferin iptal edilmesi üzerine yolculardan bir bölümü kara yoluyla İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na götürüldü. Bir bölümü de uçak biletlerinin tarihini değiştirerek Denizli'ye geri döndü.

THY'DEN AÇIKLAMA

THY Basın Müşaviri Ali Genç, yapılamayan Denizli-İstanbul uçak seferiyle ilgili sorularını yanıtladı. Genç, ?Uçak seferi, uçuş süresinin dolması nedeniyle mi yapılamadı?? sorusuna şu yanıtı verdi:

?Söz konusu uçak İstanbul'den Denizli'ye gitmiş. Aynı uçak, Çardak Havaalanı'ndaki yolcuları alıp geriye dönecekken, İstanbul'dan sis bilgisi verilmiş. Bekleme uzun sürünce, pilot ve hosteslerin uçuş süreleri dolmuş. Personel bunu belirterek seferi gerçekleştirmemiş. Sivil havacılıkta uçuş limiti vardır. O süre dolduktan sonra pilot ve hostesler uçuş yapamaz.?

Seferlerin ?İstanbul'dan Denizli'ye giden uçağın, oradan yolcuları alıp geri dönmesi? şeklinde yapıldığını ifade eden Genç, ?Bu nedenle Denizli'de yatılı uçuş ekibimiz yok. Olmadığından da sefer iptal edilmiş, personel de ertesi günkü seferle İstanbul'a dönmüştür? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber