Devlet memurları gönüllü olarak amelilik yapıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2007 13:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir Yunus Emre Devlet Hastanesi'nde görevli bir grup memurun, kurumun ihtiyacı olan poliklinikler için aralarında yaptıkları dayanışma, örnek gösteriliyor. Hastanenin farklı birimlerinde çalışan 24 devlet memuru, 30 polikliniğin 700 bin YTL tutarındaki tadilatını, fazla para gittiği gerekçesiyle ihale yoluyla müteahhide verdirmeyerek, gönüllü olarak hiçbir ücret almadan kendileri yapıp, kurumu 500 bin YTL kara geçirdi.

Hastanede görevli emektar 24 memurun, mesai saatlerinin dışında ve hafta sonları da devam ettikleri bu sıra dışı çalışması, görenleri hem şaşırtıyor hem de takdir topluyor. Hastanenin Müdür Yardımcısı Ahmet Seçkin başkanlığında biraraya gelen 24 memur, poliklinik düzenlemesi kapsamında eczane ve diğer birimlerin bulunduğu 4 katlı binayı, hastanenin ihtiyacı olan 30 modern polikliniğine dönüştürmek için kolları sıvadı. Hastanedeki inşaatı ihale yoluyla şirketlere vermek yerine, kendileri inşa etmeye başlayan emektar devlet memurları, bu yolla devleti ve hastaneyi 500 bin YTL kara geçirdi. Yaklaşık 25 gündür çalışmalarını sürdüren hastane çalışanları, şu ana kadar 10 poliklinik inşa etti. Geri kalan 20 poliklinik ise 1 Mart'a kadar tamamlanarak faaliyete geçirilecek.

"HER ŞEYİ DEVLETİMİZ VE MİLLETİMİZ İÇİN YAPIYORUZ"

4 katlı binanın elektrik tesisatını yenileme görevinde gönüllü çalışan elektrik teknisyeni Aydın Koçşimşir, binadaki tadilatları tamamen kendi imkanlarıyla yaptıklarını belirterek, "Bu işleri, sadece hastanenin imkanlarını kullanarak yapıyoruz. Aramızdaki elektrikçisinden boyacısına birçok işten anlayan arkadaş, inşaatta görev alıyor. Teknisyenliğimin dışında burada inşaatın elektriğini döşüyoruz. Bu sayede 500 bin YTL'ye yakın devlete kazanç sağlıyoruz. Her şeyi devlet ve milletimiz için yapıyoruz. Bu işi yapmaktan dolayı hem mutluyuz hem de gururluyuz. Hafta sonu, gece gündüz demeden canla başla çalışıyoruz. Hastanede memur kadrosunda çalışıyoruz. Ancak, şu anda işçilik, amelilik, ustalık ya da çıraklık yapıyoruz" dedi.

Teknik Servis'te memur olarak çalışan Arif Yaşar ise, hastanedeki polikliniklerin yapımı için görevli teknisyenlerin işbirliği yaptığını anlatarak, "Dışarıdan hiçbir şekilde teknik destek almıyoruz. 1 Mart'a kadar inşaatın tamamlanmasını kararlaştırdık. Bunun için gece gündüz mücadele ediyoruz. Halkımızın daha iyi ve güzel ortamlarda tedavi olabilmesi için çalışıyoruz. Bu inşaat ihaleye verilseydi, daha pahalıya mal olurdu. Bu yöntemle cüz-i miktara bu inşaatı bitireceğiz" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber