Başbakan kızmış, ?Bu nasıl Anadolu çocuğu? demiş

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li Milletvekili Sabri Varan'ın kandırarak boşadığı eşi VATAN'a anlattı: ?Emine Hanım başbakanın kocama çok kızdığını söyledi?

AKP Gümüşhane Milletvekili Sabri Varan'ın anlaşmalı boşandığı eşi Nuriye Durmuşoğlu, ilk kez boşanma olayının perde arkasını anlattı. Nuriye Varan 4 çocuğu ve kadınlık gururu için hukuk mücadelesi vereceğini söyledi.

* 5 YIL PEŞİMDEN KOŞTU: Ben Orduluyum. Hemşire idim. Sabri kendisi ile evlenmem için 5 yıl peşimden koştu. Kimse zorla evlendirmedi. Birlikte karar aldık. Gümüşhane'de yaşarken aktif siyasetin içinde oldum. Refah Partisi döneminde kadın kolları başkanlığı yaptım.

* ÇOCUKLARIM İÇİN MÜCADELE EDECEĞİM: 2002'de milletvekili seçilip Ankara'ya geldiğimizde 4 çocuğumuz vardı. En küçüğü 1.5 yaşında idi. Şimdi 6 yaşında. Şimdi 4 çocukla birlikte yaşıyorum. En büyük oğlum 18 yaşında ve üniversite sınavına hazırlanıyor. Babasını karşısına aldı. Huzursuz olmasını istemiyorum. Şimdi bu 4 çocuk için ve kadınlık gururum için hukuk mücadelesi vereceğim. Bana kimse etki edemez, doğru bildiğimi yapıyorum.

* BOŞANMA İÇİN PROTOKOL GEREKİYOR DEDİ: Bir dönem bazı olaylar oldu. Bir gün bana geldi bir sürü gerekçe anlattı. Boşanmamız gerekiyor, filan... İnandım. Evliliğimiz ilerde tekrar olacaktı. Hatta 'anlaşmalı boşanmalarda protokol oluyormuş'diye ikna etti. 18 yıllık eşim, güvendim ve imzaladım. Bana kalsa protokole de gerek yoktu. Olumsuz tarafından hiç bakmadım ki bu olaya.

* BAŞBAKAN'LA GÖRÜŞECEĞİM: Ben siyasetin içinde olduğum için AKP'li vekillerin eşleri beni tanır. Başbakanımızın eşi Emine Erdoğan da tanır, olaydan sonra bana geldi. Bazı AKP'li yöneticiler, kadınlar da vardı. Başbakan çok büyük tepki göstermiş Sabri'ye: 'Bu nasıl Anadolu çocuğu. Avrupa'da mı yetişti?' diye. Kızılcahamam kampından sonra Başbakan'la görüşeceğim.

* SİYASETÇİLER NEDEN DEĞİŞİYOR?: İnsanlar bir yere gelince neden değişiyor? Farklı bir makam olunca, bazı imkanlara kavuşunca niye böyle davranıyorlar? Çok güvenirdim. Bir elmanın yarısı gibiydik. 'Sabri bana bunu yapmaz'diyordum. İnsanın içi-dışı bir olmuyor. Bir memur görevini kötüye kullansa meslekten atılır, ceza verilir.

* YUVA DAĞILDI, O KOLTUKTA OTURUYOR: AKP'lilerin imam nikahıyla, yok ikinci evliliği veya sekreterle aşk dedikoduları ile gündeme gelmesinden ben de rahatsızım. Ama erkekler böyle yapıyor. Bu çirkinlikler temizlenmeli. Hep çıkar amaçlı, menfaate dayalı ilişkiler. Bir tarafta yuva yıkılıyor, aileler dağılıyor. Öbür tarafta siyasiler koltuğunda oturuyor.

* BENİM AHLAKIMA SIĞMIYOR: Allah'a inanan birisiyim. O da inanıyor. Öyle birisi değildi. İnançlı insanlar bunları yapmaz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber