Türk Sağlık-Sen, sağlık perseonelinin fazla mesai yapması ve taşeronlaştırma ihalesine dava açtı

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 12:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi, Sağlık çalışanlarının diğer kamu çalışanlarından haftada 5 saat fazladan yaptığı mesaiyi ve Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nin 22 Ocakta yapacağını duyurduğu hizmet alımı ihalesini 18 Ocak 2006 tarihinde yargıya taşıdı.

12 Aralık 2006 tarihinde Sağlık Bakanlığına bir yazı yazan sendika; haftalık 5 saatlik fazla çalışmanın Anayasa'nın 10, 17, 49 ve 50. maddeleri ile Uluslar arası Çalışma Örgütü'nün 1977 tarih ve 149 sayılı sağlık çalışanları sözleşmesinin 6. maddesine de aykırı olduğunu belirtmişti. Yine aynı yazıda bu uygulamaya son verilmesini istemiş ve yazıya olumsuz cevap gelmesi durumunda konuyu yargıya taşıyacaklarını ifade etmişti.

Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün, sendikanın yazısına olumsuz cevap vermesi üzerine Türk Sağlık-Sen'in 18.01.2007 tarihinde Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesinde açtığı davayla konu yargıya taşındı.

Sendikanın Mahkemeye gönderdiği dava dilekçesinde mesai saatlerinin indirilmesi talebinin reddine dair Bakanlık işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi, ve 45 saatlik mesai hükmünün yer aldığı kanun maddesinin Anayasa'ya aykırılığı iddiasının Anayasa Mahkemesine taşınması istendi.

"SAĞLIK HİZMETLERİNİ PİYASAYA AÇMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Bakanlığın hizmet alım ihalelerini sağlık hizmetlerinin piyasaya açılması olarak değerlendiren Türk Sağlık-Sen, Gaziantep, Ankara ve Bartın illerindeki sağlık kurumlarından Sonra Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nin 22 Ocak'ta yapacağını duyurduğu taşeronlaştırma ihalesini de yargıya taşıdı.

Samsun Nöbetçi İdare Mahkemesi'ne gönderilmek üzere Ankara Nöbetçi İdare Mahkemesinde açılan davada, Sinop Atatürk Devlet Hastanesi'nin 22.01.2007 tarihinde yapılacak olan laboratuar Sonuç, Tetkik ve Tahlil hizmeti alımına dair ihale ilanının yürütmesinin durdurularak iptali istendi.

Hastanelerin genellikle para kaynağı olan ameliyathane, laboratuar, röntgen ve yoğun bakım birimlerini personeli ile birlikte ihale yöntemi ile sessiz sedasız özel sektöre satıldığını söyleyen Genel Başkan Önder Kahveci ?Sağlık Bakanlığı hukuku hiçe sayarak uygulamalarına devam etmektedir. Bu ihaleler Anayasamızın 2, 10, 56 ve 128 maddeleri, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4.maddesi, 181 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri ve Danıştay 5.Dairesinin 22.11.2004 tarihli yürütmenin durdurulması kararına aykırıdır. Bakanlık inatla sağlık hizmetlerini piyasaya açmaya çalışıyor. Biz de kararlılıkla, bu manada yapılan her uygulamayı yargıya taşıyacağız? şeklinde konuştu.

Bu güne kadar yapılan hizmet alımı ihaleleri sonucu özel sektörün çalıştırdığı birimlerde çalışan memurlar başka birimlere görevlendirilmiştir diyen Kahveci, Sağlık Bakanlığının bir an önce bu uygulamadan vazgeçmesi için bütün memurları duyarlı olmaya ve bu tür uygulamaların yapıldığı işyerlerini Türk Sağlık-Sen Genel Merkezine bildirmelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber