Migren ve tansiyon ilaçlarını 'uyuşturucu' diye satıyorlarmış

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 19 Ocak 2007 14:45, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bursa'da geçen günlerde düzenlenen "Kiraz" adlı operasyonda tutuklanan zanlıların, eczanelerden satın aldıkları migren ve tansiyon ilaçlarını "uyuşturucu hap" diye piyasaya sürdükleri belirlendi.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Narkotik Büro Amiri İhsan Yılmaz, düzenlediği basın toplantısında, operasyon kapsamında çok sayıda migren ve tansiyon ilacının yanı sıra bin 562 gram esrar ele geçirildiğini söyledi.

Narkotik ve İstihbarat Şube ekiplerinin ortaklaşa hazırladıkları 14 ayrı soruşturma kapsamında operasyonun düzenlendiğini kaydeden Yılmaz, "Gelen ihbarlar ve bilgilerimiz doğrultusunda merkez Osmangazi ilçesi Kızyakup Mahallesi'nde 5-18 Ocak tarihleri arasında, 'Kiraz' adını verdiğimiz operasyonu düzenledik. Operasyonda gözaltına aldığımız 40 kişi, adli makamlarca tutuklandı.

6 kişiyi arama çalışmaları ise sürdürülüyor" diye konuştu.

İncelemeler sonucunda, zanlıların eczanelerde migren hastalığı için 50 tabletlik kutularda 4.31 YTL'ye satılan, adedi yaklaşık 8,6 kuruşa gelen ilaçları piyasada "uyuşturucu hap" olarak 7 YTL'den sattıklarının belirlendiğine işaret eden Yılmaz, operasyon kapsamında, esrar, çok sayıda migren ve tansiyon ilacının yanı sıra 265 adet uyuşturucu hap, 65 adet yeşil reçeteyle satılan hap, 5 adet tabanca, 2 adet kuru sıkı, 63 adet tabanca fişeği, 6 adet şarjör, kasatura, pompalı av tüfeği, 3 hassas terazi ve 9 adet tapu senedi ele geçirildiğini kaydetti.

Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre, operasyonda ele geçirilen ve uyuşturucu ticaretinden elde edildiği bildirilen 20 bin 981 YTL, 560 avro, 520 dolar, "değer tespiti yapılamayan" 400 gram altın ile 44 bin 211 YTL değerinde ziynet eşyası ve hesaplarında toplam 210 bin YTL bulunduğunu gösteren 2 adet banka cüzdanına mahkeme tarafından el konuldu.

Bu arada, operasyonda ele geçirilen ve uyuşturucu hap olarak satıldıkları belirlenen migren ve tansiyon ilaçlarının, doktor kontrolünde kullanılması gereken, fazla dozda tüketilmesi halinde ölüme neden olabilen ilaçlar olduğu kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber