Başbakan Kızılcahamam'da 'birlik duası' okudu

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 21 Ocak 2007 09:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin Kızılcahamam kampına Dink suikastı damga vurdu. Başbakan, 'Halkımız bu toprağın evladı Dink'i bağrına basacak, bu menfur oyun boşa çıkarılacak' dedi

AKP'nin Kızılcahamam'daki 8. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda Başbakan Tayyip Erdoğan, konuşmasının büyük bölümünü Dink cinayetine ayırdı. Başbakan, CHP'ye de "dokunulmazlık" resti çekti. "Kusura bakmasınlar, seçilmişler, atanmışların elinde oyuncak haline getirilmez" diyen Erdoğan'ın çıkışı, AKP grubunda coşku yarattı.

BERABER AMİN DEDİLER

2007'nin, "Ak siyasetin milletle kucaklaşmak açısından tamama erme yılı olacağını" söyleyen Erdoğan'ın, konuşmasının sonundaki "Allah birliğimize, kardeşliğimize kastedenlere fırsat vermesin. Milletimize devletimize zeval vermesin" şeklinde dualı dileklerine, grubun hep bir ağızdan iki kez "Amin" demesi ilginçti. Zaman zaman sinirlendiğiyle ilgili eleştirilere espriyle karşılık veren Erdoğan, "E kusura bakmayın, kalkılıp da bir aktör gibi aktarılmaz ki. Ben siyasetçiyim, halkım, onun diliyle konuşuyorum. Derdim var" dedi.

Başbakan, şu mesajları verdi:

KANLI PROVOKASYON: Millet olarak bir kez daha açık ve hain bir provokasyonla karşı karşıyayız. Hrant Dink, bu toprakların evladıydı. Onu hedef alan kurşunlar, hepimize sıkılmıştır. Birlik ve beraberliğimize, demokrasimize, özgür düşünceye, huzur ve istikrarımıza kastedilmiştir.

HESAP VERECEKLER: Bu menfur cinayeti işleyenler, planlayanlar, azmettirenler, adalete hesap vermekten kurtulamayacaklardır. Aziz milletimiz, daha çok kenetlenerek, Hrant Dink'i bağrına basarak, kanlı ellere en güzel cevabı verecektir.

DEMİREL'E TAŞ: Türkiye'nin ileri gelen siyasetçilerinden birini dinlerken üzüldüm. Bu iktidar ne yaptı ki diyor. Niye, demek ki takip etmekten yorgun düştü. Yani bunu İngiltere Başbakanı görüyor da sen göremiyorsun.

YUVACIK'I AÇIKLARIM: Yuvacık Barajı meselesi. Hepsini delilleriyle ifşa edeceğim. Bu ülkede yalancı kim, evraklarla ortaya koyacağız. İfade ne kadar çirkin, "Hesabını sormazsan namertsin." Ya buna çocuklar güler, hesap sorma mercii biz miyiz? Sen genel başkansın, git hesabını yap. Onun için diyorum ben, iki koyun gütmemiş adamlar konuşuyor diye.

Milletvekilleri Erdoğan'ı beklerken, fonda, Ermeni bir gelinle bir Türk gencinin aşkını anlatan Sarı Gelin türküsü çaldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber