İlksan genel kurulu 27-28 Ocak'ta yapılacak

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 22 Ocak 2007 11:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İlksan'da Bakan'ın hangi bürokrati doğru söylüyor?

İlkokul Öğretmenleri Sağlık ve Sosyal Yardım Sandığı (İlksan) Yönetim Kurulu Başkan Vekili Yusuf Esener'in, yine kendisi gibi bakanlık bürokratlarının yer aldığı İlksan Denetleme Kurulu'nun faaliyet raporlarındaki suç unsuru taşıyan belirlemelerine katılmadığı ortaya çıktı. Faaliyet raporunda ?gerçek dışı bilançoların hazırlandığıö, Ananas Otel'de usulsüz konaklamalar yapıldığı, gece bekçisi Ali İhsan Coşkun'un gereği gibi cezalandırılmadığı ve İlksan'a ?yaşlı-hasta adam" tespitinin yapılmasına karşın Başkan Vekili Esener'in ?Denetleme Kurulu raporunda işlem yapılması gerektiren ve suç konusu olan tespitler bulunmamaktadır" şeklinde açıklaması şaşkınlık yarattı.

BÜROKRATTAN BÜROKRATA DEĞİŞEN İLKSAN

Son olarak 15-16 Nisan 2006 tarihinde Alanya'da gerçekleştirilen genel kurul toplantısına sunulan 2005 yılı faaliyet raporuyla gündeme gelen İlksan'da, üst düzey yöneticilerin Kurum'a bakış açılarındaki çelişkilere bir yenisi daha eklendi. Faaliyet raporu kapsamında Denetleme Kurulu Başkanı Yaşar Taşkale ile Milli Eğitim Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcısı, Denetleme Kurulu üyesi Şener Gönülaçar ve Milli Eğitim Başmüfettişi, Denetleme Kurul üyesi Osman Kocaman tarafından hazırlanan denetleme kurulu raporunda, İlksan başta ?yaşlı ve hasta adam" olmak çeşitli görüşlerle itham edilmişti. Raporda, gelirlerin değerlendiriliş yönteminin Kurum'u birkaç yıl sonra emekli yardımlarını bile ödeyemeyecek duruma getireceğine dikkat çekilirken, ?gece bekçisi skandalıönın gereği gibi cezalandırılmadığı; Ulus Öğretmen Evi'nin zararının gizlendiği bilançolarının ?gerçeği yansıtmadığıö; yüzde 99.985'ine ortak olunan Alanya'daki 4 yıldızlı Ananas Otel'de usulsüz ücretsiz konaklamalar yaptırıldığı yönündeki belirlemeler İlksan'ın başkan vekili tarafından doğrulanmadı.

MİLLETVEKİLİNE VERİLEN CEVAP: SUÇ YOK

Denetleme Kurulu'nun gündem yaratan raporuna karşın İlksan Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı İdari ve Mali İşler Daire Başkan Vekili Yusuf Esener, CHP Muğla Milletvekili Ali Cumhur Yaka'nın soru önergesine, İlksan'da suç unsuru taşıyan bir olumsuzluk bulunmadığını açıkladı. Yaka'nın ?Denetleme Kurulu, Yönetim Kurulu'nu gerçek dışı bilanço düzenlemekle ve etik davranmamakla suçluyor. Bu rağmen, çoğunluk oylarıyla faaliyet raporu onaylanmıştır. Bu kararı etik buluyor musunuz?" şeklindeki sorusuna Esener'den ?Gerçek dışı bilanço düzenlenmesine ait bir durum söz konusu değildir" karşılığını vermesi şaşkınlık yarattı.

İlksan Başkan Vekili Esener, Ali Cumhur Yaka'nın, faaliyet raporunda belirtilen olumsuzlukların defalarca gündeme getirilmesine karşın uyarıların üzerine gidilmesi yönündeki soruna da ?Bugüne kadar Denetleme Raporlarında işlem yapılmasını gerektiren ve suç konusu olan tespitler bulunmamaktadır" yanıtını verdi. Esener, başka bir soruya karşılık olarak da ?denetim raporlarında suç olabilecek bir konu bulunmadığıönı ifade etti.

Esener ayrıca İlksan'ın yönetiminde herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını belirtti.

İLKSAN GENEL KURULU 27-28 OCAK'TA

Son bir buçuk yıldır sürekli sorunlarıyla gündeme gelen ve üst düzey üç yöneticisinin iş akdinin feshi kararlaştıran İlksan'da, Denetleme Kurulu raporuyla, Yönetim Kurulu Başkan Vekili'nin açıklamalarının çelişmesi, Kurum'un 27-28 Ocak 2007 tarihinde yapılacak genel kurulunda gündem oluşturacağı belirtiliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber