Ortaokul diploması ile kamu sınavlarına girmek pek mümkün olmuyor

Haber Giriş : 30 Nisan 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet kurumlarında çalışmak isteyenler için açılan Kamu Personeli Seçme Sınavı'na girebilmek için en az lise mezunu olmak gerekiyor

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmak isteyen adayların girebileceği 2004 - Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) başvurular bugün sona eriyor. Kamu kurum ve kuruluşlarındaki A ve B grubu kadrolarda görev alabilmek için KPSS'ye girme koşulu aranıyor.

A Grubu kadrolar uzman yardımcılığı, müfettiş yardımcılığı, maiyet memurluğu (kaymakam adaylığı) ve meslek memurluğu (Dışişleri Bakanlığı) gibi özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle girilen mesleklerle ilgili kadroları içeriyor. B Grubu kadrolar da kamu kurum ve kuruluşlarındaki A grubu dışında kalan, ilk defa kamu hizmeti ve görevlerine atama yapılacak kadroları kapsıyor.

İlköğretim mezunları girmiyor
2004-KPSS'ye ortaöğretim (lise ve dengi meslek liseleri) kurumlarından, ön lisans (iki yıllık meslek yüksekokulları veya iki yıllık açıköğretim programları) programlarından ve lisans (4 veya daha fazla yıllık yükseköğretim programları) programlarından mezun veya mezun olabilecek durumdakiler başvurabilecek. Sınava ilköğretim (ortaokul) mezunları giremeyecek.

2004 - KPSS 10 - 11 Temmuz'da sabah ve öğleden sonra toplam dört oturumda gerçekleştirilecek. Tüm adaylar, 2004-KPSS'nin öğrenim düzeylerine göre düzenlenmiş Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin uygulanacağı cumartesi sabah oturumuna girecek. Cumartesi sabah oturumunda isteyen adaylara ayrıca Yabancı Dil testi verilecek.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber