Devlet, yabancı dil kurslarının ücretini hangi halde karşılar?

2007 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununda, 2006 yılındaki bütçe kanununda olduğu gibi, bazı devlet memurlarının yabancı dil masraflarının yüzde 60'nın karşılanacağı hüküm altına alınmıştır. Ancak 2007 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu KİT'lede çalışan 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi II sayılı cetveldeki personele uygulanmamaktadır. 2007 yılı merkezi yönetim bütçe kanunu çerçevesinde hazırladığımız dosyaya ulaşmak için tıklayınız.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 22 Ocak 2007 20:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ben PTT'de dağıtıcı olarak çalışıyorum. Yabancı dil öğrenmek isteyen devlet memurlarına gittiği kurs giderlerinin verildiği belirtilmektedir. Bu bilgi doğru mudur?

Bu konuya ilişkin düzenlemeler Bütçe Kanunlarında yapılmaktadır. 2007 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun E Cetvelinde; ?1. Kurumların üst yönetim görevlileri ve ilgili mevzuatına göre mesleğe özel yarışma sınavına tabi tutulmak suretiyle alınanlardan normal çalışma saatleri dışında veya tatil günlerinde yabancı dil kursuna katılmaları ilgili veya bağlı bulunulan Bakanın onayı ile uygun görülenlerin yurt içinde yerli veya yabancı dernek, vakıf veya kuruluşlarca açılan ve yeterlilikleri Milli Eğitim Bakanlığınca kabul edilenler ile üniversitelerin açmış olduğu dil kursları için ödenecek ders ücretlerinin,

2. Mesleki eğitim ve uzmanlık programlarına devam için ön koşul olan yabancı dil kursları için ödenecek ders ücretlerinin,

yüzde 60'ı gelir vergisi tevkifatı yapılmaksızın kurum bütçesinin ilgili tertibinden ödenir ve daha önceki yıllardaki kurs süreleri de dahil olmak üzere en çok dokuz aya kadar ödeme yapılabilir. Kurumlarca hizmet satın alımı suretiyle yürütülen yabancı dil kurs ücretleri hakkında da aynı esaslar uygulanır.? hükmüne yer verilmiştir.

Uygulama bu maddeye göre yapılmaktadır.

Ancak, KİT'ler, 2007 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanununun kapsamında değildir. Bu nedenle bu hüküm, KİT'lerde çalışan sözleşmeli personel hakkında uygulanmamaktadır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber