FETÖ'cü akademisyenler son 2 yılda kadro aldı ama Rektör hala görevde

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesinde, ihraç edilen akademisyenlerin yüzde 10'unu Rektör Deveci döneminde kadro aldı ama Rektör bey hala görevde, üstelik FETÖ soruşturmalarını yürütüyor.

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 09 Aralık 2016 00:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
FETÖ'cü akademisyenler son 2 yılda kadro aldı ama Rektör hala görevde

Prof. Durmuş Deveci, Sütçü İmam Üniversitesine Kasım 2014 yılında rektör olarak atandı.

Bir çok Devlet birimi; 17-25 Aralık 2013 sonrasında, FETÖ'ye karşı etkin bir mücadele yürütmelerine rağmen, Rektör Deveci'nin FETÖ mensuplarını akademisyen olarak aldığı iddia ediliyor.

İhraç kararnamelerinde yer alan verilere göre, Rektör Deveci döneminde(2015 ve 2016) kadroya alınan akademisyenlerin bir kısmı KHK'larla ihraç edildi. Bunlardan bir kısmı da tutuklandı.

Üniversitenin 24 yıllık tarihinde, KHK'larla FETÖ'yle ilişkili oldukları gerekçesiyle üniversiteden ihraç edilen 80 akademisyenin yüzde 10'u, Rektör Deveci döneminde kadro aldı. Bu oran, diğer üniversitelerdeki ihraçlar ve dönem ilişkisi bağlamında oldukça yüksek bir oran...

Ancak buna rağmen Rektör Deveci hala görevde ve FETÖ soruşturmalarını yürütüyor. Üstelik, üniversitede yürütülen FETÖ soruşturmalarının etkin olarak yürütülmediği ve göz boyandığı da yüksek sesle ifade ediliyor.

Diğer taraftan, Rektörle ilgili olarak yerel basına, bugüne kadar çok sayıda haber düştü. Bu haberlerin büyük kısmında Rektör Deveci'nin üniversitedeki çalışma barışını bozduğu iddia edilmektedir.

İşte bu haberlerden bazıları:

- Karaciğer nakli yaparak tüm Türkiye'nin dikkatini çeken Prof. Dr. Erkan Bülbüloğlu'nun mobing iddiasıyla Tıp Fakültesinden istifa etmesinin ardından Türkiye'nin başarılı kalp cerrahları arasında yer alan Dr. Bülent Meşe'de Tıp Fakültesindeki görevinden ayrılmak için üniversite yönetime müracaatta bulundu. 14 Ekim 2016. Kahramanmaraş'ta Bugün gazetesi

- KSÜ üst yönetimini Adanalı hemşerilerinden seçen KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, üst yönetime bir Kahramanmaraşlının olmaması dolayısıyla eleştirince Türkiye'de eşi benzerine az rastlanır bir olaya imza attı. Deveci sadece sesleri kısmak için 3 kadrosu bulunan rektör yardımcılığına 4'üncüsünü atadı. 19 Ocak 2016. Kahramanmaraş'ta Bugün gazetesi

- Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, darbe fırsatçısı. 10 Ağustos 2016- Kahramanmaraş Haber

- Şahsi meseleleriyle önplana çıkan Rektör Deveci'ye 15 soru. 10 Ağustos 2015- Kahramanmaraş Sonhaber

- Rektör Deveci, tırnak kontrolü de yapacak mı? 6 Ekim 2016- Kahramanmaraş Kimlik

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber