Sıcaklıklar hafta sonuna kadar sürecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sıcaklıklar hafta sonuna kadar sürecek

Türkiye genelinde hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Hafta sonunda yurdun kuzey batı kesimlerinden başlayarak tüm yurtta sıcaklıklar azalacak.

Meteorolojik verilere göre, yurdun kuzey ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Yurdun iç ve doğu kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek. Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar güney ve güneybatıdan hafif ara sıra orta, yurdun batı kesimlerinde kuvvetli olarak esecek. Yarın, yurt geneli çok bulutlu olacak. Iç ve doğu bölgelerde sis görülürken, Akdeniz kıyıları parçalı bulutlu geçecek. Hava sıcaklığında hafta sonuna kadar önemli bir değişiklik olmayacak. Cumartesi günü yurdun kuzey batı kesimlerinden başlayarak tüm yurtta azalacak. Yarın gece ve sabah saatlerinde iç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görülecek.


Tahminlere göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı çok bulutlu, Edirne ve Kırklareli çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerler az bulutlu ve açık geçecek. Sabah saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgar, genellikle güney ve güneybatı, yurdun güneydoğu kesimlerinde kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, batı kesimlerde kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek. Bazı illerin beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şu şekilde tahmin ediliyor:

Ankara: Parçalı bulutlu (Sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayıyla birlikte sis görülecek) 12

İstanbul: Parçalı zamanla çok bulutlu (Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek) 15

İzmir: Parçalı ve çok bulutlu (Rüzgar; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde esecek) 18

Adana: Parçalı bulutlu 18

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 17

Samsun: Parçalı bulutlu 21

Trabzon: Parçalı bulutlu 14

Erzurum: Parçalı bulutlu (İl genelinde kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis görülecek) -11

Diyarbakır: Az bulutlu ve açık (Sabah saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı görülecek) 5

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber