Petrol Piyasası Kanunu değişiyor...

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2007 23:49, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Petrol Piyasası Kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun tasarısının 1 maddesi kabul edildi.

TBMM Genel Kurulunda geçen hafta tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlanan tasarının kaçak petrol ile ilgili düzenlemeler içeren 1. maddesi benimsendi.

Dağıtıcı firmaların, bayilerde kaçak petrol satışının yapılmasını önleyen teknolojik yöntemleri içeren denetim sistemi kurmalarını öngören 2. maddenin görüşmelerinden sonra, AK Parti Grup Başkanvekili Sadullah Ergin ve arkadaşları, maddenin tasarıdan çıkarılması için önerge verdiler.

Önergenin gerekçesinde, kamusal denetim yetkisinin dağıtım şirketlerine verildiği belirtilerek, bu yetkinin kamu kurum ve kuruluşlarına ait olması gerektiği kaydedildi.

Komisyon ve hükümetin, Genel Kurulun takdirine bıraktığı önergenin oylaması sırasında, AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve çok sayıda milletvekili ile CHP milletvekilleri önergenin aleyhinde oy kullandı.

TBMM Başkanvekili İsmail Alptekin, önergenin oylamasında karar yeter sayısı bulunmadığı için birleşime ara verdi.

Aradan sonra yapılan ikinci oylamada da karar yeter sayısı bulunamadığına işaret eden Alptekin, ikinci kez birleşime ara verdi.

Bu sırada, milletvekillerinin Genel Kurul salonundan ayrıldıkları gözlendi.

TBMM Başkanvekili Alptekin, önergeyi 3. kez oylatırken, salonda az sayıda milletvekili olduğunu görünce, ''3. kez karar yeter sayısı bulunamadığını'' belirterek, birleşimi yarın saat 14.00'de toplanmak üzere kapattı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber