Başbakan: Cumhurbaşkanı 'bal gibi' seçilir, elden ayaktan düşene kadar koltuğa yapışmam

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbullu sanayicilere 'politik yol haritasını' açıkladı ve "Ben geçmiştekiler gibi, alışıldığı gibi elden ayaktan kesilene kadar işi yürütecek değilim" dedi. Erdoğan, cumhurbaşkanlığının nisan-mayıs ayının konusu olduğunu söylemekle birlikte, bu konuda yürütülen fikirlere yanıt verdi.

İSTANBUL Sanayi Odası'nın (İSO) Ocak ayı meclis toplantısına katılan ve yaklaşık bir saat konuşan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki dönem için kişisel politik yol haritasının ipuçlarını açıkladı. Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı seçimi süreci için yapay risk oluşturmaya çalışanlar olduğunu belirterek, "Anayasa'da her şey açık net; 96'ıncı madde, 101'inci, 102'inci madde açık net. Bunlara rağmen 367'yi bulman gerekir, o olmadan şu olmaz, bu olmaz. Bal gibi olur, yeter. Geçmişte yapılan seçimlerin hepsi ortada somut ortada" dedi. Başbakan olarak gece gündüz çalıştığını anlatan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bizim bulunduğumuz makam; yan gelip yatma yeri değil. Çalışma, gayret yeridir. Koşma yeridir. Bazıları bana 'çok koşuyorsun' diyorlar. 'Kendine, ailene ayıracak zamanın yok mu' diyorlar. Biz yola çıkarken aşkla heyecanla çıktık. Tabii ki çalışacağız. Ben de geçmiştekiler gibi, alışıldığı gibi, öyle elden ayaktan kesildiğim ana kadar işi yürütecek değilim. Arkamdan genç bir kuşak geliyor. Onların da yolunu açacak bir politik yol haritası çizdim"

O ZAMAN NİYE SÖYLEMEDİNİZ: Erdoğan siyasi muhaliflerine de, "Anayasa ortada, mevcut anayasaya göre yapılmış seçimler de ortada. Siz o zamanlar yine siyaset yapıyordunuz. Sizin liderleriniz geldiler, cumhurbaşkanı oldular. Neden sesiniz çıkmadı? Halk seçsin diyorsunuz. O zaman niye söylemediniz? Şimdi hangi yüzle kalkıp bunu söylüyorsunuz. Onlara, 'Siz acaba Ak Parti'nin yerinde olsanız olaya nasıl bakardınız' diyorum" diye seslendi.

NİSANDAN ÖNCE İSİM YOK: Cumhurbaşkanlığı seçiminin demokratik kurallar çerçevesinde yapılacağını, ancak bu konunun nisan ve mayıs aylarının konusu olduğunu belirten Erdoğan, şöyle devam etti: "Nisandan önce bizden kimse isim istemesin. Meraklı olan varsa, kendi isimlerini açıklasın, biz açıklamıyoruz. Bu benim stratejimdir. Genel başkan olarak hakkımdır. Neden nisan, mayıs ayının konusunu bugüne taşıyalım. Gündemimizde şimdilik bu konu yok. Bunu gündemde tutarak yapay risk oluşturmaya çalışanlar artık vazgeçsinler çünkü bu tartışmaları uluslararası yatırımcılar ve Türkiye'deki yatırımcılar da izliyor."

HEP KRİZLERİ KONUŞTUNUZ: Son 4 yılda ekonomideki büyüme trendinin istikrar ve güven ortamına bağlı olduğunu belirten Erdoğan, "Geçmişte bu yoktu, bu nedenle de ülke ardarda gelen krizlere sürüklendi. Ekonomi çevreleri, büyümeyi, ihracatı, kalkınmayı değil, hep krizi konuştunuz" dedi. Erdoğan, kendi dönemlerinde de sürekli olarak "ekimde kriz var, şubatta kriz var, 2005'te kriz var" diyenler olduğunu ancak hiçbirinin gerçekleşmediğini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu: "Şimdi onlar 2007 için de yeniden senaryo sahneye koymak istiyor. 'Cumhurbaşkanlığı seçimi var, Orta Doğu şöyle' vesaire. Demokratik süreçlerin hukuka uygun işleyişi Türkiye için bir zaaf nedeni olmayacaktır. Hukukun saat gibi işlemesi vakitsiz tartışmalarla zaman kaybetmememiz Türkiye'nin gücüne güç katacaktır. İstikrar ne getirir ne götürür? Bunu gayet iyi bilirsiniz. Artık Türkiye'de siyaset metodu değişti. Demokrasi standartları yukarı çekildi. AB ile müzakere yürüten bir Türkiye'den bahsediyoruz. Buna bile taş koymak isteyenler var."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber