MEB, okullarda yapılacak akademik çalışmalarda izni, Merkeze bağladı

Haber Giriş : 01 Mayıs 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim kurumlarıyla sürekli çatışma içinde olan Milli Eğitim Bakanlığı, çatışmaya katkıda bulunacak yeni bir karar aldı. Bakanlık, akademisyenlerin çalışmalarında kullanmak üzere okullarda yürütecekleri faaliyetlerin artık il milli eğitim müdürlüklerinin değil, merkez teşkilatının iznine bağlı olacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Nejat Birinci imzasıyla yayınlanan genelgeyle Bakanlığa bağlı kurumlarda gerçekleştirilen akademik çalışmalara ilişkin yeni bir düzenleme getirildi. Genelgeye göre, il milli eğitim müdürlüğünden alınan izinler artık eğitime ilişkin akademisyenlerin yapacakları çalışmalar için yeterli olmayacak.

Genelge akademisyenlerin eğitim kurumlarının yöneticileri, öğretmen ve diğer personele ait özlük bilgileri ve resmi-özel okul ve kurumlardaki öğrencilerin kişisel bilgileri dahil olmak üzere kamu hizmetine ve birimlerine ilişkin bilgi ve belgelerin artık Bakanlık merkez teşkilatı birimlerinden Araştırma Planlama ve Koordinasyon (APK) Kurulu Başkanlığı`nın iznine bağlı hale getirildiği kaydedildi. Genelgede, her kesimden gelen bilgi taleplerinden APK`nın iznin aranması gerektiği vurgulanırken, buna uymayanlar hakkında yasal işlem başlatılacağı kaydedildi.

GEREKÇE
Genelgede söz konusu yeni düzenlemeye, eğitim kurumları yöneticileri, öğretmen ve diğer personel ile öğrencilerin kişisel bilgilerinin öğrenci ve akademisyenlerin dışında kamu hizmetiyle ilgisi bulunmayan kişilere de verildiği yönündeki şikayetler gerekçe gösterildi.

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber