'Çocukları ara tatilde dinlendirin'

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Zihinsel ara verme olarak kabul edilen ara tatilde çocukların zihnen dinlenmesi, ikinci döneme daha dinç ve heyecanla başlanmasının sağlanması gerektiği bildirildi.

Selçuk Üniversitesi Mesleki Eğitim Fakültesi Dekanı, Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Üre, yarın öğrencilerin karnelerini alacağını ve ara tatile gireceğini anımsattı.

Özellikle karnelerin alındığı cuma günü ailelerin çocuklarına karneler ne kadar iyi ya da kötü olursa olsun fazla yüklenmemesi gerektiğini belirten Üre, "Çocuğa büyük bir mücadeleden yorgun olarak çıktığı hissettirilmelidir. Karnesi zayıf olsa da çocuğun böylesine uzun bir maratonu başarıyla bitirdiği söylenmelidir" dedi.

Ara tatile girerken "ders çalış, ödev yap" şeklindeki baskıların çocuğun ikinci dönemde daha başarısız olmasına yol açabileceğini dile getiren Üre, şunları kaydetti:

"Zihinsel ara verme olan ara tatilde çocukların zihnen dinlenmesi, ikinci döneme daha dinç ve heyecanla başlaması sağlanmalıdır. Ara tatil, yatıp uyuma ya da ders çalışma dönemi değildir. Çocukların kesinlikle 15 gün boyunca zihnen rahatlaması, iyice dinlenmesi gerekiyor. Burada ailelere büyük görev düşüyor. Anne ve babalar ara tatili çocuk merkezli düşünmelidir. Çocuklar ne istiyorsa, fazla aşırı olmadığı sürece yerine getirmeye çalışmalıdır."

Üre, özellikle çocukların birinci dönemde ciddi bir sorumluluk altında adeta ezildiğini ve yorulduğunu belirterek, öğrencilerin bu sorumluluğun yarattığı aşırı yorgunluğu sosyal aktivitelerle üzerinden atabileceğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber