Görme engelli öğretmen 'Sen Benim Gözümsün' dediği öğrenci vasıtası İle ders işliyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Ocak 2007 14:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yüksekova'ya Gönüllü Olarak Gelen Fahrettin Sadıç, Şemsettin Onay Lisesi'nde En Çok Sevilen Öğretmeni Oldu

- Görme Engelli Öğretmen, Her Sınıfta Seçtiği Ve 'Sen Benim Gözümsün' Dediği Öğrenci Vasıtası İle Ders İşliyor

- Okulun Moral Kaynağı Olan Öğretmen, Ders Aralarında Meslektaşlarına Ney Çalıyor

- Türkçe Öğretmeni Fahrettin Sadıç: "Hayatın Her Noktasında Mücadele Etmek Gerekiyor, Ben De Bunu Yapmaya Çalışıyorum"


Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde gönüllü olarak görev yapan görme engelli Türkçe öğretmeni Fahrettin Sadıç'ın eğitim aşkı görenleri hayrete düşürüyor.

Şemsettin Onay Lisesi'nde görev yapan, 1982 Tarsus doğumlu Türkçe öğretmeni Fahrettin Sadıç, dersleri her sınıfta seçtiği bir rehber öğrencisinin yardımıyla işliyor, engelliler için geliştirilen kartla yazı yazıyor ve bilgisayar kullanıyor. Şemsettin Onay Lisesi'nin hayat dolu öğretmeni Sadıç, öğrenci ve meslektaşlarının yardımıyla her gün okula gidip geliyor. Öğlen aralarında bile okuldan ayrılmayan öğretmen, yaptığı esprilerle okulun moral kaynağı haline geldi. Öğrencilerinin derste adeta çıt çıkarmadan dinlediği öğretmen, teneffüslerde de meslektaşlarına ney çalarak moral veriyor.

Şemsettin Onay Lisesi Müdür Yardımcısı Atakan Sarı, Fahrettin Sadıç'ın her sınıfta birer öğrenciyi rehber olarak seçtiğini anlattı. Sarı, "Hocamız o öğrencileri 'Sizler benim gözümsünüz' diyor. Sınıfta söz hakkı almak isteyen öğrencileri rehber öğrencisinden öğreniyor, ona göre söz hakkı veriyor. Fahrettin hocamızın görme engelliler için hazırlanmış özel notları var. Onlarla hazırlanıp gelip sınıfta derslerini işliyor" dedi.

Öğrenciler ise, öğretmenlerini çok sevdiklerini ve onun derslerini can kulağıyla dinlediklerini ifade eden Sarı, "Ondaki azim bizim için örnek oluşturuyor. Görme engelli olmasına rağmen dersteki performansı süper. Yarı yıl tatiline giriyoruz ve en çok Fahrettin hocamızı özleyeceğiz" şeklinde konuştu.

İlkokulu Niğde Görme Engelliler İlköğretim Okulu'nda, liseyi Tarsus Cumhuriyet Lisesi'nde okuyan ve Mersin Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu belirten Türkçe öğretmeni Fahrettin Sadıç, hayatın her noktasında mücadele etmek gerektiğini, kendisinin de bunu yapmaya çalıştığını söyledi. Öğrencilerin kendisine ilgi göstermesini, onlara yakın davranmaktan kaynaklandığını anlatan Sadıç, "Ders içerisinde de ders dışında da onların sıkıntılarını paylaşmaya, onlarla iyi bir iletişim kurmaya çalışıyorum. Derslere girdiğimde öğrencilerin mutlu olmaları çektiğim sıkıntıları unutturuyor. Buraya gelmeden önce çok kararsızdım. Batıdan bu taraflara gelmek biraz zor oluyor. Yani insanlar buralara pek gelmek istemiyorlar. Benim bu şekilde kalkıp Yüksekova'ya kadar gelmem herkes için farklı duygular uyandırdı. Herkes şaşırdı. Ben çok düşündüm ve sonunda gönüllü olarak gelmeye karar verdim. Çünkü ben bir öğretmenim. Bana ihtiyacı olan birçok öğrenci var. Bu her yerde olabilir. Ben de öğrencilerimin bana ihtiyaçları olduğunu için buraya gelmeye karar verdim. Burada olmaktan da açıkçası mutluyum" diye konuştu.

Doğu bölgesine tayini çıkıp da gelmeyen öğretmenler hakkında da değerlendirmelerde bulunan Fahrettin Sadıç, "İnsanlar bazı şeyleri çok fazlasıyla büyütüyorlar. Bence buraya gelmeli ve burada az da olsa yaşamalılar. Buradan korkmasınlar. Yüksekova bambaşka bir yer, insanları çok sıcak, çok ilgili bu da beni mutlu ediyor, mutlu kılıyor. Görev yaptığım okuldaki meslektaşlarım da bana çok sıcak davrandılar. Onlar olmasaydı belki de başaramayacaktım. Her konuda bana yardımcı oluyorlar. Benim burada huzurlu olmamda onların büyük bir etkisi var. Onlara da yürekten teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber