'Türkiye, çocuklarına 13 aşıyı ücretsiz yapabilen bir ülke'

Akdağ, "Türkiye, çocuklarına 13 aşıyı ücretsiz yapabilen bir ülkedir. Dolayısıyla, bu 3-5 dakika lafını istirham ediyorum fazla kullanmayalım. Bunu kullandığımız zaman, bu sanki gerçekten Türkiye'de her yerde böyleymiş gibi algılanabilir, bir yanlışa mahal vermiş oluruz." dedi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2016 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
'Türkiye, çocuklarına 13 aşıyı ücretsiz yapabilen bir ülke'

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Bakanlık olarak hedeflerinin bir hastaya 10 ila 20 dakika ayrılması olduğunu belirterek, "Doktorlarımız hastalarına bundan daha az vakit ayırıyorlarsa bunun tek sebebi doktor sayısının eksikliği." dedi.

TBMM Genel Kurulunda 2017 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın görüşmeleri devam ediyor.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, hükümetin eğitim ve sağlık konusunda sınıfta kaldığını öne sürdü.

Marifetin günde yüzlerce hastaya bakmak olmadığını, sağlık hizmetlerini kaliteli bir şekilde verebilmek olduğunu ifade eden Demir, "Seçim bölgemde 25 yaşındaki bir genç kız, kusma ve bulantı şikayeti ile doktora gidiyor. Toplam 8 hastane dolaştırılan bu hasta maalesef 12 gün sonra ölüyor. Eğer bu hastanın yüzüne baksalar, teninin solukluğundan karaciğer yetmezliğini fark edeceklerdi ve bugün aramızda yaşıyor olacaktı." diye konuştu.

Demir, övünerek anlatılan sağlıkta dönüşümün bir genç kızın yaşamına mal olduğunu öne sürerek, "Koruyucu hekimliğe, kaliteye yeterince önem vermezseniz sağlığa ne kadar fazla para ayırırsanız ayırın sonuç alamazsınız." ifadelerini kullandı.

- "Türkiye, çocuklarına 13 aşıyı ücretsiz yapabilen bir ülkedir"

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Türkiye'de üç beş dakika içinde bir hasta bakmak gibi bir durumun söz konusu olmadığını söyledi.

Hekim sayısının az oluşu dikkate alındığında, değerli hekimlerin canla başla hastalarına hizmet etiklerini belirten Akdağ, şöyle konuştu:

"Bir hastaya 10 ila 20 dakika ayrılması hedefimizdir. Şu anda ortalama olarak bir hastaya 10 dakika ayırıyoruz. Doktorlarımız hastalarına eğer bundan daha az bir vakit ayırıyorlarsa bunun tek sebebi doktor sayısının eksikliği. Türkiye, Avrupa ülkeleri içerisinde doktor sayısı, nüfusuna göre hala en az olan ülkedir. Dolayısıyla, bu kadar canla başla çalışan doktorlarımıza sanki hastalarına karşı bir başka türlü davranıyorlarmış gibi bir intiba uyandırmamamız lazım."

Sağlıkta Dönüşüm Programı'na reel olarak bakıldığında koruyucu sağlık hizmetlerine ayrılan paranın 5 kat artırıldığına dikkati çeken Bakan Akdağ, "Türkiye, çocuklarına 13 aşıyı ücretsiz yapabilen bir ülkedir. Dolayısıyla, bu 3-5 dakika lafını istirham ediyorum fazla kullanmayalım. Bunu kullandığımız zaman, bu sanki gerçekten Türkiye'de her yerde böyleymiş gibi algılanabilir, bir yanlışa mahal vermiş oluruz." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber