İmam Hatip Derneğinden yetim çocuklara yardım

AK Parti Keçiören İlçe Başkanlığı tarafından başlatılan, "Halep'e yardım kampanyası" kapsamında toplanan yardımları taşıyan tırlar törenle uğurlandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2016 22:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İmam Hatip Derneğinden yetim çocuklara yardım

Ankara Keçiören İmam Hatipliler Derneğince, Yayladağı ilçesindeki evlerde kalan 500 Suriyeli yetim çocuğa kıyafet ve ayakkabı yardımında bulunuldu.

Dernek Başkan Yardımcısı Süleyman Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ankara'dan 7 kişilik grupla geldiklerini ve buradaki Suriyeli temsilcilerle çocukların ihtiyaçları hakkında görüştüklerini söyledi. Getirdikleri yardımların Keçiören İmam Hatip Lisesinde okuyan öğrenciler tarafından toplandığını anlatan Korkmaz, Öğrencilerimiz, harçlıklarını biriktirerek Suriyeli kardeşlerimize yardım topladı.

Kıyafet, çorap ve ayakkabıdan oluşan yardımları buradaki 500 Suriyeli yetime teslim ettik. Bugün buraya onların yanında olduğumuzu göstermek için geldik ve yine geleceğiz." diye konuştu. Derneklerinin, imam hatip gençlerinin bu çalışmaları sayesinde olgunlaştığını, mesuliyet alabilme ve muhakeme kabiliyetlerinin geliştiğini söyledi. Öğrencilerinde bu hediyelerin teslimi programına katılmak için çok ısrar ettiklerini ancak olumsuz hava koşulları ve devam eden eğitim öğretimleri nedeniyle şimdilik onları getirmediklerini bildirdi. Korkmaz ve beraberindekiler, ilçedeki yetimhane ve evleri gezerek ailelerle görüştükten sonra, Halep'e yol aç konvoyu ve mitingine katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber