Hızlandırılmış Tren Faciası makinistleri işlerine döndü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 12:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde 22 Temmuz 2004 tarihinde meydana gelen ve 40 kişinin ölümüyle sonuçlanan ?Hızlandırılmış Tren Kazası' ile ilgili davaya Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün devam edildi. Dava bilirkişi heyetinin raporunu göndermemesi nedeniyle ertelenirken, TCDD tarafından görevden alınan tren makinistleri Fikret Karabulut ve Recep Sönmez'in ise sicil affından yararlanarak TCDD'de işbaşı yaptıkları belirtildi. Böylece Hızlı Tren kazası'ndaki tüm sorumlular görevlerine geri dönmüş oldu.

Sakarya 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan makinistler Fikret Karabulut, Recep Sönmez ile sanık ve TCDD avukatları katıldı. Tren şefi Köksal Coşkun ise duruşmaya katılmadı. Mahkeme heyeti, tren şefi ve makinistlerin kusurlarının yeniden incelenmesi ve kazada kusurlu bulunan kişilere yönelik durumların yeniden tespit edilmesi amacıyla, İstanbul'daki üniversitelerde makina mühendisliği ve ulaştırma bölümlerinde görevli öğretim üyelerinden oluşturulan 3 kişilik yeni bilirkişi heyetinin raporunu mahkeme heyetine sunmaması nedeniyle duruşma ertelendi.

Duruşma çıkışında gazetecilerin sorularıyla karşılaşan makinistler Fikret Karabulut ve Recep Sönmez, sicil affından yararlanarak işbaşı yaptıklarını söylemekle yetindi.

GERİ HİZMETTE ÇALIŞIYORLAR

Hızlandırılmış Tren Kazası'nın makinistleri Fikret Karabulut ve Recep Sönmez kazanın ardından TCDD Genel Müdürlüğü tarafından 2005 yılının Mart ayında işten çıkartılmiştı. Makinistlerin avukatı İsmail Gürses, sicil affı sonrasında Karabulut ve Sönmez'in göreve döndüklerini belirterek, ?Haydarpaşa Tren İstasyonu'nda geri hizmette çalışıyorlar'' dedi. TCDD Genel Müdürü Süleyman Kahraman da kazanın ardından görevinden alınmış, ancak daha sonra görevine iade edilmişti. Kazada ölü sayısını fazla bildirdiği iddiasıyla Sağlık Bakanı Recep Akdağ tarafından istifası istenen Sakarya İl Sağlık Müdürü Aziz Ögütlü de bir süre sonra Sakarya Doğum ve Çocuk Bakımevi'ne Başhekim Yardımcısı olarak atanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber