Gökçek hakkında suç duyurusu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 26 Ocak 2007 14:46, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yukarı Dikmen Vadisindeki gecekondu sahipleri, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in, ?hakaret, halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, iftira ve suç uydurma? suçlarından cezalandırılması istemiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

Ankara Adalet Sarayı önünde toplanan yaklaşık 150 kişi adına basın açıklaması yapan mahalle sakinlerinden Tarık Çalışkan, Gökçek'in, bir televizyon kanalında yaptığı konuşmada, kendilerinin Yukarı Dikmen Vadisinde oturmadığını iddia ettiğini söyledi.

Gökçek'in ayrıca ?gecekondu sahiplerini terör örgütü olarak göstermeye çalıştığını? öne süren Çalışkan, ?Bizler, vadide oturduğumuzu ve terör örgütü olmadığımızı Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusu dilekçemizde sunacağız? dedi. Devlete karşı geliyormuş gibi gösterilmek istendiklerini de savunan Çalışkan, mahalle sakinlerinden herhangi birinin başına bir şey gelmesi halinde bunun sorumlusunun Gökçek olacağını söyledi.

Basın açıklamasının ardından gruptakiler ayrı ayrı imzaladıkları suç duyurusu dilekçelerini, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na sundular.

Suç duyurusu dilekçesinde, Melih Gökçek'in, 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 125 ve 126. maddelerinde düzenlenen ?hakaret?, 213. maddesinde düzenlenen ?halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit?, 267. maddede yer alan ?iftira? ve 271. maddesinde düzenlenen ?suç uydurma? suçlarından cezalandırılması istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber