ASKİ'den sınır ötesi hizmet

Adana Büyükşehir Belediyesi ASKİ ekipleri, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ'tan temizlenen yerlerde bölge halkına su ve altyapı hizmeti sunuyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2016 12:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
ASKİ'den sınır ötesi hizmet

- Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) Genel Müdürlüğü, Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında DEAŞ'tan temizlenen yerlerde bölge halkına su ve altyapı hizmeti sunduğu bildirildi.

ASKİ'den yapılan yazılı açıklamada, ASKİ'nin içme suyu, altyapı, sondaj çalışmalarıyla hem bölge halkına hem de askeri birliklere destek verdiği belirtildi.

Ekiplerin DEAŞ'tan temizlenen Türkmen Barih bölgesinde içme suyu problemini tamamen ortadan kaldırdığı Çobanbey'de 6 yıldır eğitime ara vermiş ve harabeye dönen okulun tekrar eğitime başlamasına destek verdiği aktarılan açıklamada, şunlar ifade edildi:

"Mare bölgesinde sondaj çalışmaları yaparak askerleri birliklerin konteyner, sıcak su, duş için termosifon, 100 kilovatlık jeneratör, mazotlu ve elektrikli soba, masa, sandalye ve daha birçok ihtiyacını karşılayan ASKİ, Dabık bölgesinde de sondaj çalışmaları yaparak su sorununu ortadan kaldırdı. ASKİ, ayrıca iş makinelerinin sürekli çalıştığı ve Türkmenlerin bulunduğu yaşam alanlarına 150 kilovatlık jeneratör yerleştirdi."

Açıklamada görüşleri aktarılan ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, Suriye'de bölge halkının tüm ihtiyaçlarını ellerinden geldiğince gidermeye çalıştıklarını, sorunlara çözüm ürettiklerini belirtti.

Bölgeden ekiplerin yaptıkları hizmetlere karşılık çok güzel tepkiler aldıklarını aktaran Pekar, şunları kaydetti:

"Çok sayıda bölgede sondaj çalışmalarıyla su sorununu çözen ekiplerimiz ayrıca insani ve gıda yardımına da devam ediyor. İş makinelerimiz halen bölgede çalışmaya ve sorunlara çözüm üretmeyi sürdürüyor. O bölgede gerek askerimizin gerek bölge halkının neye ihtiyacı varsa ya da insanca yaşamak için ne gerekiyorsa yasalar çerçevesinde biz hizmet etmeye hazırız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber