Bakan Çelik: Esas milliyetçilik, refahı arttırmaktır

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Ocak 2007 13:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''gerçek milliyetçiliğin Türk insanının refahını ve mutluluğunu artırmak'' olduğunu söyledi.

Çelik, karne dağıtım töreni, okul açılışı ve değerlendirme toplantısı için geldiği Çorum'da, Anitta Otelde düzenlenen ''Küreselleşme Sürecinde Türkiye'' konulu konferansa katıldı.

21. yüzyılın en büyük icadının 'internet' olduğunu kaydeden Çelik, Türkiye'de, Turgut Özal dönemi ile iletişim alt yapısının kurulduğunu, AK Parti döneminde de bilgiye yönelik çalışmaların hızlandırıldığını kaydetti.

Çelik, dünyada 2 milyon, Türkiye'de ise 70 bin öğrencinin yurt dışındaki üniversitelerde eğitim gördüğünü belirterek, ''Küreselleşmenin getirdiği olumsuzluklar da var. Fakirler aleyhine olan yanları da var. Önemli olan küreselleşmenin olumsuz etkilerine göre tedbir alabilmektir'' dedi.

Hüseyin Çelik, şunları söyledi:

''Biz küreselleşme sürecinin basit bir nesnesi mi olacağız, yoksa dünyayı yöneten, yönlendiren bir parça mı olacağız? Dünyadan kopamayız. 'Kendimiz kalacağız, kendimiz olacağız' diyemeyiz. Yöneten ve yönlendiren idarenin parçası olacağız. Bizim antenlerimiz dünyaya açık olacak. İpek böceği politikası yapmayacağız.''

''REFAHI VE MUTLULUĞU ARTIRMAKTIR''

Çelik, ''insanların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla iftihar eder hale getirilmesi gerektiğini'' kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Öyle bir ortam oluşturacaksınız ki insanlar dini inancına, etnik yapısına ve yaşadığı bölgeye bakmaksızın bu ülkenin vatandaşı olmakla iftihar edecek. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmakla insanımızı iftihar eder hale getirdiğimiz zaman, 73 milyonun hepsini bu topraklara bağlamışız demektir. Esas milliyetçilik Türk insanının refahını ve mutluluğunu artırmaktır. Yoksa nutuk atmak çok ucuzdur.'' Avrupa Birliği sürecinde yaşanan gelişmeleri eleştirenlere tepki gösteren Çelik, AB'ye üye olan hiçbir ülkenin bağımsızlığını ve kimliğini yitirmediğini kaydetti.

Çelik, Fransız Parlementosunun sözde Ermeni soykırımı ile ilgili yasa tasarısı hazırladığında bir kişinin yanına gelerek, ''Sayın Bakan, okullarda Fransızca'yı yasaklamayı düşünmüyor musunuz?'' dediğini ifade ederek, şöyle konuştu:

''Hayır. Daha da güçlendirmeyi düşünüyorum diye karşılık verdim. Fransa'daki kamuoyunu kendi lehime çevirmem için çok iyi Fransızca bilenlere ihtiyacım var. Sen o adamı düşman ilan etsen de onun konuştuğu dili bilmek zorundasın. Türkiye'de kaç tane Ermenice bilen var? İşte politika budur.'' Çelik, konferans sonrası, Turgut Özal İş Merkezi Konferans Salonunda, Mimar Sinan Halk Eğitim Merkezi Türk Halk Müziği Korosunun konserini izledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber