Bakan Akdağ'a yazdığı mektup hayatını değiştirdi

Hayatı boyunca obezite ve bunun getirdiği çeşitli hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalan 190 kilogram ağırlığındaki Tülay Önder'in hayatı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yazdığı mektupla değişti.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2016 20:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Bakan Akdağ'a yazdığı mektup hayatını değiştirdi

Hatice Şenses

Hayatı boyunca obezite ve bunun getirdiği çeşitli hastalıklarla mücadele etmek zorunda kalan 190 kilogram ağırlığındaki Tülay Önder'in hayatı, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a yazdığı mektupla değişti.

Amasya'da ikamet eden evli ve bir çocuk annesi 38 yaşındaki Önder, yıllardır uyguladığı diyetlerden istediği sonucu alamayınca son umut olarak çareyi Bakan Akdağ'a mektup yazmakta buldu.

Önder, Bakan Akdağ'a yazdığı mektubunda kiloları nedeniyle çeşitli zorluklar yaşadığını, yürüyemediğini, hatta 13 yaşındaki oğlunu okula dahi götüremediğini anlattı.

Bu duruma kayıtsız kalmayan Bakan Akdağ'ın, Amasya İl Sağlık Müdürlüğüne hastanın tedavisine hemen başlanması için talimat vermesinin ardından Önder'in ve 13 yaşında 103 kiloya ulaşan oğlunun tüm tetkik ve tahlilleri yapıldı.

İncelemelerin ardından tüp mide ameliyatı yapılmasına karar verilen Önder, İstanbul'a getirildi.

Erdem Hastanesi Obezite ve Metabolizma Cerrahisi Kliniğinde Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ömer Avlanmış ve ekibi tarafından kontrolleri tamamlanan ve geçen hafta ameliyatı gerçekleştirilen Önder, sağlığına kavuşacağı günlerin hayalini kuruyor.

"Hiç topuklu kundura giyemedim"

Tülay Önder, bir arkadaşının evinde okutulan mevlitte, 70 yaşındaki bir kadının zayıf olmasının da verdiği etkiyle rahat hareket ettiğini gördüğünü, bunun üzerine de kilolarından kurtulmak için harekete geçmesi gerektiğinin farkına vardığını söyledi.

Şu anda bir sorun yaşamadığını söyleyen Önder, şöyle devam etti:

"Hedefim, 70 kilogram olmak. Hiç topuklu kundura giyemedim. Ayak ayak üstüne atıp oturamadım. Etek giyiyorum önü yere değiyor, arkası yukarı çıkıyor. Elbise giyiyorum olmuyor. Üzerime olacak bir kıyafet bulamıyorum. Bunlardan çok sıkıldım. Hedefim zayıfladığım zaman inşallah bu kıyafetlerimi bir araya toplayıp yakmak. Evde kırılmayan ne yatak, ne koltuk kaldı. Adamcağız bize her sene bir koltuk, bir yatak alıyor. Yatağımız kırıldı. Gittik tahtadan yaptırdık. Şimdi çekyatlarımız dökük kırık. İnşallah zayıflarsam artık bunlar sorun olmayacak. İnşallah tüm hastalıklarım da gidecek."

Önder'in ameliyatını gerçekleştiren Op. Dr. Ömer Avlanmış da ciddi metabolik sendromunun yanı sıra vücut kitle indeksi çok yüksek olan ve süper morbid obez sınıfına giren hastanın, aynı zamanda da diyabet, hipertansiyon, eklem rahatsızlıkları, uyku apnesi gibi obezitenin getirdiği birçok sağlık sorununun bulunduğunu anlattı.

Avlanmış, Önder'in yapılan kontrollerinde tüp mide ameliyatına uygun olduğunun tespit edildiğini ve laparoskopik yöntemle mide küçültme operasyonunun başarılı şekilde gerçekleştirildiğini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber