Başçavuşa kadın servisi...

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Ocak 2007 11:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rusya, Moldova, Belarus, Ukrayna, Özbekistan gibi ülkelerden tuzağa düşürdükleri kadınlara, tehdit ve şiddet uygulayarak Türkiye'de fuhuş yaptırdıkları öne sürülen çete üyeleri, mahkeme önüne çıkarıldı. Çetenin kadınların ulaşımını kolaylaştırmak için bir havayolu şirketine ortak olduğu, güvenlik gerekçesiyle de bölgedeki jandarma karakol komutanına "hayat kadını" gönderdiği öğrenildi.

İNSAN ticareti yapmakla suçlanan, 7'si tutuklu, toplam 18 kişilik çetenin yargılanmasına Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. Mahkeme, 4 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakınca davada 3 tutuklu sanık kaldı. Mahkeme tutanaklarına göre çete elemanları, "Örgüt faaliyeti çerçevesinde fuhuş yaptırmak, fuhuşa teşvik etmek, fuhuş yaptırmak amacıyla ülkeye insan sokmak, insan ticareti yapmak, rüşvet vermek, cebir ve şiddet kullanarak hile ile çaresizliğinden yararlanarak fuhuşa sevk etmek, suç işlemek için örgüt kurmak, zorla cinsel saldırı" ile suçlanıyor. Tutanaklara göre fuhuş ticaretinin öyküsü şöyle:

UÇAK ŞİRKETİ

Örgüt elemanları, yurtdışında yaşayan ve mali durumu iyi olmayan kadınları, iş bulmak bahanesiyle kandırarak Türkiye'ye davet ediyorlar. Kadınlar, bir havayolu şirketinin ortağı ve sorumlu müdürü olan örgüt üyesi Maria O'nun aracılığı ile Türkiye'ye getiriliyor. İstanbul'a gelen kadınlar, Maria O'nun ofisinde ağırlanıp örgütün diğer adamlarına teslim ediliyorlar. Örgüt elemanları, kadınları İstanbul'dan Ankara'ya getirip Gölbaşı'nda kiraladıkları villaya kapatıyorlar. Pasaport ve kimlikleri elinden alınan kadınlar, fuhuş yapmaya zorlanıyorlar. Karşı çıkan kadınlara şiddet uygulanıyor.

Örgütün lideri Halil U. Ankara Ümitköy Meksika Caddesi'nde kiraladığı lüks dairesinde işlerini yürütüyor. Halil U'nun, evinin bulunduğu bölgedeki sorumlu Jandarma Karakol Komutanı Osman G. ve arkadaşlarına kadın gönderdiği; polisleri evden uzak tutması için kendisinden faydalandığı öne sürülüyor. Halil U'nun kendisini uzun süredir takip eden Ahlak Masası polislerinden 2 kez, Başçavuş Osman G. sayesinde kurtulduğu iddia ediliyor.

TANESİ 3 BİN DOLAR

Örgüt üyelerinin, birkaç defa evden kaçmak isteyen kadınları bindikleri takside takip ederek yakaladıktan sonra, tekrar Gölbaşı'ndaki villaya götürüp dövdükleri ve "anal" yoldan tecavüz ettikleri belirlendi. Örgütün uzun süre Ankara'da kalan kadınları, çevreyi fazla öğrenmemeleri için tanesi 3 bin dolardan Antalya, Muğla, İzmir gibi illerdeki başka tacirlere sattıkları da iddia ediliyor.

Örgüt lideri Halil U., hakkındaki suçlamaları reddederek, "Ben insan ticareti yapıyorsam peki insanlar nerede?" diye sordu. Jandarma Başçavuş Osman G. hakkında da "rüşvet almak" ve "suçluyu korumak" iddiasıyla dava açıldı.

Komutan, senden başkasını tanımam

Halil U., konuşmaların birinde, komutana ve arkadaşına gidecek hayat kadınlarının parasını tartışırken, diğerinde arkadaşı Hidayet C. için hayat kadını isteyen komutanı azarlıyor:

Halil U: Cristina ve Vika'yı bırak, onlar 2 kişi istiyor da 1 kişinin parasını almamız gerek. Fark etmez ya da İra ile Vika'yı bırak. Direkt komutanı göreceksin, zaten oraya bırakacaksın. Şey, birinin parasını alman gerekiyor. Halil Bey böyle söyledi, dersin. Kulağına de ki, komutanım bir şey görüşebilir miyiz de. Tamam sizden talep etmiyoruz da ondan almamız, lazım de.

***

Komutan: Hido için de bir kadın gönder ya...

Halil U: Hidayet filan tanımam hocam, anladın mı! Ben çok kişiyle muhatap da olmam. Yani ben o adamı tanımıyorum. Ben önce size merhaba dedim, sizi tanırım yani.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber