Bursa Büyükşehir Belediyesi, Microsoft 2007 zirvesinde

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2007 19:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ?e-belediyecilik'te gerçekleştirdiği uygulamalar, Microsoft'un İstanbul'da yapılan Belediye Zirvesi'nde ele alındı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Bilgi İşlem Şube Müdürü Kemal Alioğlu, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirilen Microsoft 2007 Zirvesi'nde ?e-belediyecilik'le ilgili gerçekleştirdikleri uygulamaları anlattı. Alioğlu, teknolojik gelişmelerin hızla değiştiği günümüzde, değişen teknolojileri kullanarak insana hizmet etmenin ve şeffaflaşmanın temelini teşkil eden yeni bir yerel yönetim anlayışının oluştuğunu belirterek, ?Çağın hızına ve işlem kapasitesine ulaşması için var olan teknolojik altyapının getirilerini kullanmak yerel yönetimlerin artık göz ardı edemeyecekleri bir durum haline gelmiştir? dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde iletişim altyapısının güçlendirildiğini ve E-Belediye Uygulama Yazılımı Projesi'nin başladığını ifade eden Alioğlu, ?E-belediyecilikle kaynakların etkin paylaşımı, bilginin kaynağından üretilerek paylaşılması, bilgiye anında ulaşım, şeffaflık, faaliyet maliyetlerinin takibi, projelerin takibi ve vatandaş ile etkileşimi hedefliyoruz? diye konuştu. Belediyenin tüm birimlerinde iş ihtiyacına yönelik yazılımların gerçekleşme oranını 2008 yılı sonuna kadar tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Alioğlu, bu kapsamda mobil uygulamaları yaygınlaştırmayı da hedeflediklerini sözlerine ekledi. Microsoft yöneticileri, e-belediyecilik uygulamalarında Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin son 2 yılda önemli mesafe kat ettiğini belirtti.

Bu arada Avrupa Birliği'ne uyum sürecinde yerel yönetimler ve yerel yönetimlerde bilgi teknolojilerinin önemi Microsoft Zirvesi'nde düzenlenen panelde tartışıldı. Zirvede ayrıca Türkiye'de ?Belediyeciliğin Gelişimi', ?AB Uyum Sürecinde Yapılması Gereken Çalışmalar', ?Bilgi İletişim Teknolojilerinin Belediyecilik ve Hizmet Sektörlerinin Gelişimindeki Önemi ve Katkısı' konuları ele alındı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber